Jump to content

Spm. ang. søknad om ervervelse av .308


Oluf-XD

Recommended Posts

Hei, har forstått det slik at .308 er et svært allsidig kaliber som kan brukes på det meste (alt fra elg til vinterjakt på rype på fjellet) hvis en er nøye med valg av ammunisjon. Har i utgangspunktet ingen planer om å jakte storvilt med det første, men vil ved anskaffelse av rifle om mulig ha et "alt i ett våpen" som gjør dette mulig om sjansen skulle by seg. Spørsmålet er om søknad om ervervelse vil bli godkjent på dette grunnlaget, eller om det vil bli påpekt at du ikke umiddelbar bruk for et kaliber i denne størrelsen; til tross for at det ikke finnes noen øvre grense for valg av kaliber på noe vilt(såvidt meg bekjent) annet enn at det skal utvises skjønn. Hva ville dere isåfall skrevet under posten "bruksområde" i søknaden? Er ikke akkurat plass til noen lang avhandling der.

 

XXL.no skriver at denne posten bør utfylles slik: "Bruksområde er hva du skal jakte/konkurrere på. Før opp jaktart eller jakttype om du skal ha jaktvåpen, og konkurransegren på håndvåpen og konkurransevåpen. Spesifiser konkurransegrenen/jaktarten for politiets, og din egen klarhets skyld. Du kan gjerne spørre i butikken for hjelp om hvilket våpen som passer best til det enkelte formål."

http://www.xxl.no/Tips--Rd/Jakt--vpen/V ... 02BE26E3/1" target="_blank

 

På forhånd takk for svar :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 

XXL.no skriver at denne posten bør utfylles slik: "Bruksområde er hva du skal jakte/konkurrere på. Før opp jaktart eller jakttype om du skal ha jaktvåpen

 

Dette er utdatert. Etter de nye reglene kan alle som er registrert i jegerregisteret søke om 6 våpen godkjente til jakt i Norge. Men det er fremdeles slik at det er politimesteren som avgjør utfallet av en våpensøknad - avlagt jegerprøve gir en åpning for å få innvilget erhverstillatelse - men det er ingen automatikk i det - og politimesterens vurdering vil her trumfe forvaltningsrettens bestemmelser om likebehandling, heldigvis.

 

Og det kan jo nevnes til alle profetens Ummaher at AK47 ikke står på godkjentlista over jaktvåpen - så der er all møyen med å lære seg forskjellen på røy og nøtteskrike forgjeves..... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...