Ukrutt Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Pokker! skøyt ei røy 10 dager siden og lot henne henge 2 døgn kledde av henne og la henne i kjøleskapet, Dermed så glemte jeg henne (Har 2 kjøleskap) hun er i dag begynt og få tørkeskorpe enkelte steder men lukter ikke ennå. Kan jeg legge henne inn i oven og nyte henne med et glass vin i kveld tro ?? Bjørn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Nå pleier ikke jeg å ha nakne damer i kjøleskapet..... Men vil tro du kan få til et herlig måltid eller to av den "gamle" røya. Spis med andakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Etter overskrifta å dømme, trodde jeg denne tråden handlet om noe slikt som dette! Men det gjelder altså mørning av vilt, og da er hovedregelen at man må telle døgngrader. 10 døgn i kjøleskap gir 30-40 døgngrader - med det den fikk de to første døgnene, rekner jeg med at den er velmoden! Vi hadde nettopp en tråd om 9 år gammelt elgkjøtt. Og som der - luktesansen vår er utviklet for å hjelpe oss til å unngå forgiftninger. Hvis mat lukter noenlunde OK, er det en indikasjon på at den kan spises. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ukrutt Posted September 29, 2012 Author Share Posted September 29, 2012 Ja takker for innspill, Må nok varme opp dama og lukte litt og prøvesmake før vinen sjenkes. Tror heller ikke hun er skadet bare veldig mør Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinnataggen Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Brimi mener 100 døgngrader er greit, vist det er reint og luftig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ukrutt Posted September 29, 2012 Author Share Posted September 29, 2012 Ja da er den varmet og må si Fuggel'n blei veldig voksen i lukt og smak ikke noen fler en meg som orket å smake Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dahlenlund Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 gåsa vi hadde til middag forrige søndag hadde hengt i 120 døgngrader, ber velsmakende og mør gås har jeg aldri smakt før Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.