mortens61 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Hei! Er det noen som har noen begrep om hvor mange grader kniveggen er på eka-swingblade er? Har etterspurt det hos den svenske produsenten uten å få svar. Skal finslipe de og trenger graden. Også trenger jeg det på saktesettet som selges hos jaktfall for 599 kr. Håper på snarlig svar mvh Morten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Hva sliper du med? Om du har slipesett som du spenner fast kniven, så finner du vel graden selv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortens61 Posted September 14, 2012 Author Share Posted September 14, 2012 Grunnen til at jeg spør om dette er jo kun for å ikke ødelegge en allerede fundamentert egg,men som jeg ønsker å gjøre litt kvassere. Det kan jo hende at noen vet graden her inne og derfor spurte jeg om dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Kjøpte et slipesett der jeg selv bestemmer graden for å slipe. Da farger jeg eggen med tusj, og prøver meg frem til jeg har akkurat samme graden som eggen har. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 bruker spyderco sitt sett og slipper alle kniver på 40 grader. Var ikkje fornøyd med kniven når eg fikk den, men no er den så skarp som det er mulig å få den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlAAnsky Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Jeg sliper Swingbladen`en på en Tormek T7 , og jeg stiller inn jiggen på 17 grader når jeg sliper den. Om det et riktig eller galt vet jeg ikke , men den blir sylskarp og det ser likt ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
350 Rem mag Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Jeg bruker 25 grader på kniver som skal tåle hugg i bein etc. For best mulig egg for flåing etc. bruker jeg 17 eller 20 grader hvis eggen tillater det. Bruker også tusj for å sjekke hva jeg kan bruke. Cold Steel sine kniver må vanligvis ha 25 grader, ellers sliper du bort mye av bladet. Ellers er de fleste kniver beregnet for flåing en del slakere i egga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortens61 Posted September 15, 2012 Author Share Posted September 15, 2012 Har med litt tilvenning til Wicked egde og egne tilpasninger kommet til at dette systemet fungerer helt excellent!!!!! Jeg setter opp knivene mine med egne grader på eggen etter mine behov og dette fungerer som hakka møkk. For de som vurderer å kjøpe seg et litt dyrere kit,kan dette anbefales på det varmeste. Bestilt gjennom jetcarrier.com. mvh Morten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EarthBridge Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Jeg sliper Swingbladen`en på en Tormek T7 , og jeg stiller inn jiggen på 17 grader når jeg sliper den. Om det et riktig eller galt vet jeg ikke , men den blir sylskarp og det ser likt ut. Meget godt tips! Takk for det Eneste jeg angrer på er at jeg ikke brukte dette tipset tidligere... Har ikke turt å slipe bukspretteren enda! Kan den slipes på samme måte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Kjøp dere Spyderco sharpmaker, da kan dere bryne alt som kan brynes, og dere kan ta den med dere over alt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.