KBF Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Jeg har en Ka-bar D2 Extreme kniv, et relativt stort og godt kniv redskap med litt forskjellige bruksområder. Men i det siste syns jeg den er blitt rett og slett sløv. Er ikke blitt brukt spes mye heller. Så problemet er at jeg vet ca ingenting om knivsliping. Mitt nivå er at på kjøkken olivenen mine så brukes en slik Victorinox sak som man drar kniven igjennom sammen med litt vann. Dette funker på de knivene men jeg tør ikke bruke den på Ka-baren... Noen som vil dele litt kunnskap her? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Sliping/bryning av D2 kan gjøres på samme måte som andre kniver, men det vil ta lenger tid. (Selv om en kniv tar lenger tid å bryne, vil det ikke si at eggen holder dertil lenger dessverre.) Det du bør gjøre er å legge vekk ka-bar'en i D2, og kjøpe en i 1095. Den i 1095 vil ha en seigere egg og være enklere å bryne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBF Posted September 13, 2012 Author Share Posted September 13, 2012 Takker for svar men kommer nok til å beholde ka-bar'n til sitt bruk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktdalen Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Prøv denne! http://www.tormek.com/sv/ Alle problemer med sløve kniver forsvinner når du får litt trening. Paal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBF Posted September 14, 2012 Author Share Posted September 14, 2012 Prøv denne! http://www.tormek.com/sv/" target="_blank Alle problemer med sløve kniver forsvinner når du får litt trening. Paal Oi da, denne var jo litt fristende... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktdalen Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Dropp alle jigger hvis du handler. Bare å slipe på frihånd. Det lærer du fort med litt trening. Jeg handlet noen jigger men de ligger ett eller annet sted nesten ubrukte nå. Vinkel på eggen er ikke så veldig nøye bare den er lik i hele eggens lengde. Det går greit på frihånd og fort. Sliper alt av kniver selv de hardeste egger på en grei måte. Du vil kjenne at kniven "hopper" litt på steinen når du sliper de hardeste eggene men skarpt blir det. Super maskin. Paal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Dropp alle jigger hvis du handler. Bare å slipe på frihånd. Det lærer du fort med litt trening. Jeg handlet noen jigger men de ligger ett eller annet sted nesten ubrukte nå. Vinkel på eggen er ikke så veldig nøye bare den er lik i hele eggens lengde. Det går greit på frihånd og fort. Sliper alt av kniver selv de hardeste egger på en grei måte. Du vil kjenne at kniven "hopper" litt på steinen når du sliper de hardeste eggene men skarpt blir det. KBF: Skal du kjøpe en Tormek, så ikke dropp jiggene! Kjøp jiggen for kniv. Det kreves mye trening å slipe en kniv med sekundæregg på en slipestein. Du kan lære det, men for å unngå å ødelegge kniven bør du bruke jigg i starten. Med jigg vil du ha mye bedre kontroll på eggvinkelen enn du noen gang vil klare på frihånd. På D2 bør eggvinkelen ligge på minimum 40 grader totalt (20 grader per side) for å unngå chipping. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBF Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Takker for tips Blir kanskje handlet inn en Tormek med jigg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Ville kjøpt en spyderco sharpmaker, den er lett å bruke, tar liten plass. Kniven er sylskarp på noen minuter. http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=77 kostet meg 800 peng. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.