Jump to content

KBF

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KBF

  1. KBF

    trijicon, noe tess?

    Har et 2.5-10x56 på mitt verktøy. Eg er veldig fornøyd med siktet og optikken i det. Justerings skruene er gode og gir hørbare klikk. Eg har mildot med gul senter "dot " og har ikkje noko negativt å seid om dette. Selve siktet virker solid sammensatt og av kvalitets aluminium. Skal være samme kvalitet som det som er brukt i flyindustrien, men hva veit eg... Kjøpte mitt frå andre sida av fjorden med en total sum på nett over 5500kr meiner eg det kom på.
  2. Bygge deg et som oppfyller FG kravene og som du får godkjent. Då er jo alt mulig å få til. Kodelås,led belysningen, innlagt ventilasjon...mulighetene er jo der
  3. Importere en Trijicon 2.5-10x56 frå usa... kommer på rundt 5500kr
  4. Det blir vel litt vrient når man er tom for klikk. Men en 50moa eller mer skinne hadde vel gjort susen...
  5. Dette blir bare bedre og BEDRE dette. Heilt sjefs jakt og skyteterreng du har. Når får vi se treff på 2.5km da?
  6. Dette er en god start rifle. Den leverer gode samlinger rett ut av boksen. Plast stokken er grei nok men jeg syns den er grei nok. Sammenlignet med AICS stokken så er den en plast klump.. Når jeg handla meg rifle så stod det mellom vanlig SPS og SPS Tactical, valgte sist nevnte.. Reis innom en våpen forhandler å ta på våpene, finn en som passer deg.
  7. KBF

    Slipe D2 stål?

    Takker for tips Blir kanskje handlet inn en Tormek med jigg.
  8. KBF

    Slipe D2 stål?

    Oi da, denne var jo litt fristende...
  9. Denne tråden her er jo bedre genial. Mer motiverende skriving for å prøve langholds skyting skal man lete lenge etter. Måten alt blir beskrevet gir jo leserene masse god og rett info om temaet. Det å skyte langhold er ikke lært etter en kveld på banen... At langholdsjakt blir kritisert er nok fordi at det ikke anbefalles å skyte på viltet på mer enn 100m, klarer ikke å komme på om det står skrevet noen plass med paragraf tegn foran at det er ulovligå skyte på mer enn 100m. Og måten KnuteriK viser at han kan plassere et skudd på 9xxm med litt vind sier jo at skyteferdighetene er på et nivå over den gjennomsnittlige jeger som bruker 30 treningsskudd i året.. Stå på, dette er bra!
  10. KBF

    Slipe D2 stål?

    Takker for svar men kommer nok til å beholde ka-bar'n til sitt bruk
  11. Et forslag er jo å ha utgangspunkt i Rem700. Det eksisterer det deler og stokker og det meste en trenger. Kan trygt anbefalle AICS stokken. Den er en drøm å bruke. En ting du bør gjøre er å finne en låsekassse som du liker og et kaliber som passer deg og din økonomi, så et besøk til en våpenforhandler er lurt. Oppsettet mitt har jeg ikke testa ut til mer en 100m endå men det skal klare 600m+ etter det jeg har LEST på nett.
  12. KBF

    Slipe D2 stål?

    Jeg har en Ka-bar D2 Extreme kniv, et relativt stort og godt kniv redskap med litt forskjellige bruksområder. Men i det siste syns jeg den er blitt rett og slett sløv. Er ikke blitt brukt spes mye heller. Så problemet er at jeg vet ca ingenting om knivsliping. Mitt nivå er at på kjøkken olivenen mine så brukes en slik Victorinox sak som man drar kniven igjennom sammen med litt vann. Dette funker på de knivene men jeg tør ikke bruke den på Ka-baren... Noen som vil dele litt kunnskap her?
  13. Lå i telt og hadde utsikt over ei myr. Våkna klokka fem og la meg til bak rifla.. men ingen dyr kom. Viste seg at de hadde gått en plass me ikkje hadde tatt med i planlegginga...
  14. Jeg har ikke tilgang til noe løpende elg. Og under min jakt skytes det ikke på dyr i bevegelse. Men siden mange av dere tydligvis gjør det, og trener på det, så anbefaler jeg at dere setter reinsimla eller elgen (pappfiguren) ut på 500 meter og prøver der. Da vil dere oxo få en god pekepinn på hva skytteren er god for. Og så kan dere i fremtiden la være å rakke ned på oss som faktisk trener på å skyte vilt på denne avstanden. Bare et lite tips Det hadde vert spenstig å prøvd seg på. Tror det hadde gått sånn ca rett i myra for relativt mange inkludert meg selv. Personlig så prøver eg å få så gode samlinger som mulig når jeg skyter og å skyte masse når jeg er på banen og ikke bare liggende. Blir ikke god å skyte med 30+5 skudd og de som havner i viltet man jakter på. Er jo kjekt å prøve å skyte slik at en får mest mulig poeng.
  15. Så nå nermer jakta seg og da mener jeg at en skal kjenne sitt våpen og utstyr. Så i morgen så skal det skytes en del. Har siden sist fått Harris tofot og byttet kinn støtten med denne Grippy Cheekrest fra Victorcompany. Er merkbart bedre grep på denne enn den som følger med. ny våpen reim og camotape kommer i morgen. camo tapen skal brukes som griptape på strategiske plasser på stokken. Så etter jakta skal to ting gjøres med rifla, og det er å montere en ladearms kule og duracoate herligheten. Tips til eventuelle mønstere / kamuflasje / etc er ønskelig. en ting, er det vanskelig å montere ladearmskuler? Tenker på badgerordnance ..
  16. Må da bli noe som dette... CZ 455 Thumbhole 17 HMR - med et Trijicon sikte på til småvilt jakt Remimgton 700 - rifla som jeg eier den dag i dag Hagle? - ja da kjekt å ha... men vet ikke hvilket våpen det skulle blitt Accuracy International AX 338 - for langholds skyting... er og blir nok en fjern drøm men hadde vert kjekt å ha Beretta 92FS eller HK USP 9mm pistol - med ombygingskit til 22lr..
  17. Nå er jeg frelst. Rifla må duracoates etter jakta. Dette virker jo bare genialt!
  18. Sjefs! rett og slett sjefs. grattis (på etterskudd) med en knall god jobb.
  19. Gjorde det samme. Har ikke hat noen form for vådeklikk/skudd med våpenet så langt, skutt rundt 200 med den.
  20. Har også dette problemet i mi rifle. Smeller og kula kommer frem men må bruke rå makt på å få opp ladearmen og sluttstykke bak...
  21. Dette vet jeg om. Testa en Versa Pod på en annen rifle og likte den godt. Men Harris har jeg brukt før og de liket jeg godt. Men kanskje det blir en Versa eller Atlas etterhvert...
  22. Da har jeg vert på skytebanen å testa rifla, eller verktøyet mitt. Siden det er første dag etter ferien så måtte noe gå galt. Det var mobilen min som bestemte seg for å være tom for strøm, så dessverre ingen bilder etter dagens skyte seanse. Det er to ting som er så absolutt verdt å merke seg: 1: Skyte med anlegg er nå fult mulig med Remington 700 SPS Tactical 2: AICS stokken oppfyller mine forhåpninger om den. Til neste gang så er nok en Harris to-fot montert på rifla.Valget ble Harris denne gang, for den kan bli brukt på mitt våpen kjøp. Men, skytinga var interesang. Måtte 3/4" til høgre for å kunne legge tre skudd inne i 10'n. Fikk noen lange blikk fra noen skytterlag gubber når jeg rigga meg til.. AICS stokken kan anbefalles så langt, får se hvordan den er å ha med seg i skauen...
  23. jeger stroppen er genial. hjelper veldig på å holde rifla stødig. når det gjeldet forstørrelsen i kikkerten så varierer jeg veldig for treningen sin del. er jo "lett" å treffe men litt mer arbeid å holde i ro med 10x forstørrelse. er vel en personlig sak hvordan man bruker optikken sin.
×
×
  • Create New...