Guest loudenboomer Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=650570 Tenker da sammenlignet med cold steel o.l. (siden originalprisen ikke er så langt unna) God kniv kriterier: - Lett å få skarp - Holder seg skarp - Henger sammen selv etter mange års bruk og vask i vaskemaskin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 i og med at det er tre i skaftene og de skriver dette, så vil jeg tro skaftene vil bli stygge etterhvert ved maskinvask skaft laminert i rosentre og kunststoff generelt anbefales håndvask av knivene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mappy Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=650570 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Eg kan si deg en ting. Du vasker aldri eg gjentar ALDRI en kniv som du vil ha skarp og fin i oppvaskemaskin. Du tar litt såpe på kosten, setter på varmt vann varsker lett av, tørker å så henger du den fint opp, ikkje ned i en skoff med andre løse ting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest loudenboomer Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Joda - ser den maskinvask er ikke optimalt men ligger kniven alene i plasthyllen til miele så kan den vel ikke ta så mye skade? Men se bort i fra maskinvask greia, er det bra stål i disse? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Eg kan si deg en ting. Du vasker aldri eg gjentar ALDRI en kniv som du vil ha skarp og fin i oppvaskemaskin. Blir den sløv i oppvaskmaskinen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Oppvaskmidlet inneholder slipemiddel som sløver kniven i oppvaskmaskinen. Har et par øyo kniver og er godt fornøyd med dem, de er gode å holde i og holder seg godt kvass Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Ikke rart tallerkner blir rene! Hmmm ok.. Takker for info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Noen som har erfaring med disse EKA kjøkkenknivene? http://jaktfall.no/butikk/eka-kniver/eka-kjokkenkniver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpho79 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Jeg har liten erfaring med Øyo-kniver, og det er det en grunn til. Jeg vil gjerne like Øyo sine kniver, men jeg synes ikke de er gode nok. Jeg får de ikke skarpe nok, eggen holder ikke lenge nok, de er tunge, noen er ikke godt balanserte, og de ligger ikke godt i hånden min. Brødkniven til Øyo syntes jeg ikke var så ille. Jeg mener det er et motsetningsforhold mellom å få kniven kjapt skarpt og at den skal holde seg skarp lenge. Det er faktisk mulig at det ikke går an. Victorinox-kniver er enkle å skjerpe, men holder ikke lenge. De er gode å holde i, er billige, og greit balansert. Bruker du knivene mye, så må de slipes og settes opp profesjonelt forholdsvis ofte, kanskje en eller to ganger i året. Jeg har kjøpt noen kniver fra skarpekniver.com, nærmere bestemt Masahiro. Jeg liker masahiro-kniver. De er vanskelig å skjerpe, men holder lenge. Balansen er knallgod, vekta er perfekt, og for mine hender passer de veldig godt. De er dyre. Et tips: Jeg har ikke merket noen forskjell i stålkvalitet på den billigste Masahiro-serien og den dyreste. Kjøper jeg flere Masahiro-kniver, blir det fra den billigste serien, som heter 'Living'. NB! Har ingenting med salg av kniver å gjøre, dette er kun ment som tips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Jeg mener det er et motsetningsforhold mellom å få kniven kjapt skarpt og at den skal holde seg skarp lenge. Det er faktisk mulig at det ikke går an. det motsatte er iallefall mulig - jeg har en kniv som er veldig tidkrevende å få skarp , mens den veldig fort blir sløv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikko Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Enig med Xesray, ikke ha de i oppvasken. Bestikket og melkeglassene dine kan du ha i maskinen, men ikke de skarpe knivene, og ikke noe med treskaft. Ellers er Øyo et velprøvd norsk merke gjennom mange år. Hvis prisen er grei, er det ikke noe feil med Øyo, de holder til på Geilo og lager også økser og litt forskjellig. De har fabrikkutsalg der oppe, med gode priser på annensortering. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Jeg kjøpte kjøttkniven som heter 05450 http://www.oeyo.no/default.aspx?pageId=19 Gud bedre for noe forbanna drit å holde skarpt! Gikk i allefall ikke med skjerpestål. Og jeg mener jeg kan slipe kniv. Får det i allefall til på alle Victorinox knivene jeg har. Så jeg pælma driten. Vet ikke hva man kan forvente av en kniv til 300 spenn. Jeg kjøpte den ikke fordi den var billig, men fordi jeg trodde Øyo lagde bra kniver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Svaret er enkelt NEI Øyo lager mye bra men kokkekniver er ikke en av tinge. Dei beste er nevnt Victorinox og masahiro , sikre merker der du får det du betaler for . selv bruker jeg masahiro i mit daglie arbeide og dei er alle sylskarpe og snart 15 år gammle ,men vil annbefale viktorinox pga dei er enklere å holde kvasse , ja jeg er kokk eka kniver er gode ,men dyre og ikke dei enkleste og holde skarpe Myten om oppvaskmarskin kan jeg avlive med en gang , kviver blir ikke sløvere av såpa eller noe annet . grunnen til at kviven blir uskarp i marskina er bevegelse , eggen blir konstant slengt i mot noe annet i en time eller to . så vil du vaske kniven i oppvaskmarskin ,legg den så det ikke er muligt for kniven å bevege seg . Treværk ødelegges av oppvaskmarskin Vask dei med zalo og kost og ta ei runde på sjerpestålet hvær dag ! Når du kjøper kniver er det viktigt å prøve kniven først , vist en kniv av samme serie passer til deg passer somregel resten av serien . Og husk velikehold , kjøp et sjerpestål og eit godt bryne med en gang Lykke til med valget og lag mye god mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMillennium Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Dersom en kniv har et bra stål vil produsenten vanligvis si hvilket stål det er i kniven. Hvis de ikke oppgir hvilket stål de bruker så er det ofte fordi det ikke er noe å skryte av. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.