Fagerstad Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Eg er storforbrukar av viltkjøtdeig. Biffane ligg stort sett igjen i frysen. Men eg slit litt med å finne ein optimal måte å pakke ned kjøtdeig på. Eg har prøvd posar og beger, men liker ikkje nokre av dei. Er det nokon som har eit godt tips? Eg pleier å fryse ned i porsjonar på ca. 300 g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufus Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Hva er feil med å pakke i poser? Synes det fungerer greit jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako_35 Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Siden jeg ikke har gått til annskaffelse av vakumpakker, så bruker jeg pose, og jeg presser kjøttdeigen flat, lettere å få mere i fryseren da. Sako_35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johlov Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Siden jeg ikke har gått til annskaffelse av vakumpakker, så bruker jeg pose, og jeg presser kjøttdeigen flat, lettere å få mere i fryseren da. Sako_35 Å presse kjøttdeigen flat er et veldig godt tips. Jeg har tidligere fryst runde klumper av kjøttdeig i poser, noe som fører til at kjøttdeigen presses sammen og kjøttdeigen får alle mulige vinkler og overflater. Dette funker helt fint til du tar opp kjøttdeig og skal få alt til å passe sammen nedi fryseren igjen - 3D puzzlespill som holder -20C er ikke noe morsomt å holde på med! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fagerstad Posted August 25, 2012 Author Share Posted August 25, 2012 Flatpakking var eit godt tips, sjølv om eg ikkje er så glad i posar. Eg har leika litt med tanken å pakke deigen med ein pølsestappar i plastskinn, men eg veit ikkje om det er ein god ide. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joggen Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Jeg bruker vanlige brødposer. Det er raskt enkelt og billig. Brukte tidligere sånn gladpack plastfolie, men fikk etter litt lagring i fryseren isbrann på kjøttdeigen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 jeg presser kjøttdeigen flat, lettere å få mere i fryseren da. Sako_35 Og tiner mykje raskere når du skal bruke den! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddvar Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Bruker man mye vilt så bør man investere i vakumpakker. Det er en ny tidsregning etter at vi begynte med det. Pakker kjøttdeig i 400g porsjoner i poser som er ca 20x30cm, og klemmer den flat etter at den er vakumpakket. mvh Oddvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skytterenka Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Kjøper 1 liters poser med ziplock på. Legger ca 350 gr i posen, trykker kjøttdeigen flat og zipper igjen. Skriver så type kjøtt + mengde på en fryseteip og klistrer den på posen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.