cult Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Har såvidt begynnt å trene "blodspor" med Labradoren min, Fia (16mnd). Hadde i utgangspunktet tenkt å bruke henne til apport på fuglejakt, men å trene blodspor i tillegg må jo være genialt i forhold til å spore opp skadeskutt fugl, i tillegg hadde det jo vært gøy å få en godkjent ettersøkshund ettehvert da jeg også driver litt med storviltjakt. Problemet mitt er at jeg ikke har, eller har fått tak i blod enda Har vært innom mange større og mindre dagligvarebutikker, men det virker ikke som det er vanlig at butikkene her på vestlandet har matblod i frysedisken. Har også hørt med et slakteri, men de kunne heller ikke hjelpe meg. Løsningen min har vært å tynne ut leverpostei i vann, ca 70% vann, og brukt dette i stedet for blod, og Fia har vist veldig gode egenskaper på disse sporene. Jeg har foreløpig bare lagt noen få relativt korte spor i hagen på ca 30-40 meter, og i går la jeg det første "skikkelige" sporet i skogsterreng, ca 150 meter med flere vinkler og utfordrende terreng. Jeg ble mildt sagt imponert over hvor god jobb vovven min gjorde. Hun mistet sporet en gang, men fant fort tilbake uten at jeg korrigerte eller hjalp henne. Nå tenker jeg at det sikkert ikke er så lurt å trene for mye med leverpostei-suppe uten blod. Planen er å blande denne suppen min 50/50 med blod når jeg får tak i det, og gradvis gå over til rent blod i løpet av 5-10 treningsturer. Virker dette fornuftig for dere som har holdt på med dette en stund? Eller bør jeg prøve med rent blod først uten å blande leverpostei i for å se hvordan det går? Og til slutt: Hvis noen i området rundt Bergen har noen dl med blod til overs, og kansje en hjorteklauv så kjøper jeg det gjerne!! i så fall: PM! Eventuellt tas tips om hvor blod kan skaffes imot med takk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Siden du holder til i Bergen og omegn: Hør med Solheim Kjøtt, OBS! Lagunen eller hvilken som helst Meny eller Safari butikk, de kan skaffe blod hvis de ikke har inne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 ... og det finnes et slakteri i Ølen (Fatland). Der får du tak i blod til 12 kr litern. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cult Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 Blir en smule langt å kjøre til ølen fra Bergen(nord), men nå har jeg fått Spar på Lone til å bestille for meg! Synd det ikke kommer før tidligst fredag.. Klør etter å komme skikkelig igang @jaktlykke: Hva tror du om å blande blod med leverpostei-suppe som en overgang til reint blod? Er det bare tull? Er det bedre å begynne med noen korte spor med reint blod i stedet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Start rett på blod; ingen problem det. Gå en tur ut i skogen og legg et spor på 100 m uten altfor mange vanskeligheter. Vent noen timer og gå deretter sporet. Dersom det går fint kan du neste gang doble liggetida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norwegianredneck Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 det var som pokker!! kastet nettopp 3 liter elgblod!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cult Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 @jaktlykke: takk for svar! Da prøver jeg det! Ellers ser det ut til å ordne seg med blod. Fikk PM av en "Kammer-at" som holder til en times kjøretur unna som kunne avse 1,5L blod og noen fliser med hjorteskinn så det er jo gull!! I tillegg fikk jeg som sagt en Spar butikk til å bestille 1,5-2 liter matblod for meg, så da klarer jeg meg forhåpentligvis frem til jakten når jeg kan tappe blod selv... Er det hovedpulsåren i halsen som er det greieste stedet å tappe blod fra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norwegianredneck Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 ta med deg ei 20l bøtte og en liten en (bøtte!) til å samle blod fra stikket i husk og røre ellers koagulerer blodet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cult Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 Ja, har lurt litt på dette med koagulering. Må det røres i konstant helt til det ligger i frysen? Er det best å fylle blodet på flasker som fryses ned? Og.. Koagulerer blodet også etter det har vært dypfryst? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Det er himla tungvint å tappe sjølv når du står ute i skogen... så enkleste er å holde seg til noen liter ferdig heparinisert blod. Skal du ordne det sjølv må du blande salt i for å holde det flytende. Og det vil nok også være litt klumpete også etter opptining. Kjøper du 5 liter blod betaler du 60 kroner og da har du over 20 spor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.J Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Hører at endel har begynt å bruke blodpulver rørt ut i vann. Ingen erfaring med dette selv,men høres praktisk ut om man får ånden over seg og vil legge ett spor asap eller er ett sted uten frysemuligheter! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Har hørt at noen bruker tørt blodpulver som de har på og doserer fra et gammelt krydderglass. Skal prøves en gang men ikke før om noen år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.