Jump to content

beagle tråden


hauken

Recommended Posts

Gaupe og rovdyr er helt klart en faktor, hard jakt over tid en annen. Ser det der vi jakter; de første dagene er dyra greie og turer bra, mot slutten av uka vil de rett ut eller til fjells… Når terrenget har hvilt litt og jakttrykket modereres, så blir rådyrene mer samarbeidsvillig igjen. Merker dyrene at det er folk og uro i terrenget, så stikker de også avgårde. Høy drevfart vil uansett føre til at dyrene lettere stikker rett ut. Losmål og losføring på den enkelte hund kan også påvirke drevets gang.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Beagelen er som regel matvrak, og en bør vel ikke gi den mere for en anbefalt. http://www.kenneloversikten.com/hunderaser/beagle.html Normalvekt er vel 8-14 kg, men får den ubegrenset med mat blir den vel rimelig kjapt mye tyngre. Har en hannbeagle selv på 14 mnd som går på streng tilmålt rasjon med mat. Den er vel forhåpentlig vis utvokst nå, men får han forskyne seg selv blir han lett rund som en julegris. Har fått skutt både rådyr, hjort og elg for han i høst. Rådyr, hjort og elg som bandhund, samt hjort i los. Han ble litt skremt etter første møte med en kronhjort i stålos, men halvtimen etter var den i full los igjen. :wink: Fikk tatt blodsporprøven med førstepremie på første forsøk da den var 9 mnd gammel, og har utført samtlige ettersøk i høst med godt resultat. :wink: I tillegg er den en fin fameliehund. Fameliens første hund, og så langt er alt over all forventning. :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja da var rådyrjakta slutt men heldigvis er det mye igjen av beaglesesongen ennå, så sant ikke snøen setter en stopper. De siste helgene før jul er det voldsom trafikk på kanaler på jaktradioen og stadig forstyrrelser på GPS`en. Det er jo trivelig nok det, men det skal bli godt å få et par mnd i fred og ro på stolsekken uten forstyrrelser i alle kanaler. Jeg har hogd litt osp til haren og ser fram til noen hareloser. Godt nyttår til alle beaglefolk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...