Jump to content

Problemer innskyting sako


Andreasv

Recommended Posts

Hei godtfolk!

 

Trenger ett tips fra folket. Jeg å en kompis var på banen i dag å skulle skyte inn hans nye Sako 85 med zeiss duralyt 2-8 x 42. Montasjer er optilock ringer for sako. Montasjene er av den typen der ringen skrues rett inn i sporet på våpenet, ikke en base som mellomledd.

 

Probmelet er at vi under innsytinga ikke hadde nok klikk til høyre.

 

Vi har prøvd det meste, vi har plukket av kikkert og montasjer x antall ganger. Prøvd å skru den sammen på ulikemåter men akkurat samme resultat hver gang. Systemet må være sabilt for det blir akkurat samme treffpunkt hver gang vi prøvde på ulike måter å skru dette sammen på.

 

Han skal ta våpenet tilbake til butikken, men fint å høre om noen av dere har en forklaring på hvorfor dette skjedde. Vår misstanke er at det må ligge i montasjene.

 

Andreas

Link to comment
Share on other sites

Finnlight; tusen takk for tips, det var det eneste vi ikke prøvde :oops: Han har ikke mye å gå på frammover pga lengden på kikkerten, men er kanskje ikke så mye som skal til. Nå står den montasjen helt bakeste på utfresinga på våpenet. Han skal teste å flytte nå!

 

Rufus, jeg prøvde å lese, men klarte ikke helt å skjønne hvordan dette skulle skje. Kan du prøve å forklare på norsk, litt flinkere til å lese det.

 

Takk for kjapp tilbakemelding begge to!

 

Andreas

Link to comment
Share on other sites

Optilock ringmomtasjer må stå så langt frem i sporet på låskassa til de stopper av seg selv FØR kikkerten er montert for at de skal være sentrert med løpet. De fleste kikkerter har for kort mellomrør til at dette går selv på ei kort kasse for feks 308. Hvis den fremre ringen trekkes bakover blir monteringen skjev og løpet peker mer og mer til venstre(som krever knepp mot høyre). Leica 2,5-10x42 har langt mellomrør og er som skapt for Sako med ringmonrasjer. Denne kikkerten er direkte konkurrent til Zeiss Victory og Swaro Z6 og selges hos XXL til heleripris; 8500.-.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...