blacksky Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 (edited) Dette lagde jeg i går for 70 stk i et bryllup:) Burger: elgkjøttdeig kremfløte eggeplommer sjalottløk litt hvitløk fersk timian og basillikum muskattnøtt god olivenolje maldon salt ny kvernet pepper alt blandes Karamelisert skogssopp og gulerot: røros eller kvittseidsmør sukker salt sopp og gulerot alt karamelieres Foie Gras: ca 3 cm tykke stekes i 2 min på hver side Burger steker i gåseleverfett UTFØRELSE: God tykk balsamiko i bunn av tallerken godt brød bøffelmoserella elgkarbonaden karameliserte sopp og gulerot skiver av foie gras rognebærgele fersk timian (det skal se fint ut) rundt skal det være rucolla, grønn og rød loll til slutt drysler man gåseleverfett rundt om på tallik og brød med karbonaden:) Bon apetitt Mvh Bjørnar Edited October 27, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalker Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 Jeg laget Ola-varianten av denne sist helg inne hos Stykkjunkeren da vi var en par-tre karer innom for å se om vi klarte å knipe siste rest av kvota hans. Til elg- og rådyrburgere for fem personer brukte jeg: 1/2 kg elgkjøttdeig og 1/2 kg rådyrkjøttdeig Mellom 1/2 og 1/1 boks kaffefløte 1 egg Salt, pepper 2-3 løk Timian 1 boks seterrømme Passe med tyttebærsyltetøy Endel kantarell og piggsopp En pose Vestfoldsalat Grove Polarbrød-rundstykker Meierismør Kjøttdeigen ble rørt/eltet godt seig med et par-tre-fire ts salt, overkvernet raust med pepper og spedd med ett egg og fløten i små slanter. Rufsete burgere ble håndformet og stekt i panne. Polarbrød-rundstykkene ble varmet i ovnen. Løken ble skåret i ringer og stekt myk og blank, knapt gylden i smør og overstrødd timian før den fikk stå og hvile seg. Rømmen ble rørt opp og smakt til med tyttebærsyltetøy til "passe" søtlig smak og passe femirosa farge. Soppen ble stekt i smør og saltet lett. Brød, salat, tyttebærrømme, løk, burger og sopp ble anrettet av hver og en, med en klatt tyttebærsyltetøy på toppen etter smak. Til denne retten passer det godt med en øl. Eller flere. Gjerne litt mørkt øl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.