Jump to content

Elgburger med Foie Gras


blacksky

Recommended Posts

Dette lagde jeg i går for 70 stk i et bryllup:)

 

Burger:

elgkjøttdeig

kremfløte

eggeplommer

sjalottløk

litt hvitløk

fersk timian og basillikum

muskattnøtt

god olivenolje

maldon salt

ny kvernet pepper

 

alt blandes

 

Karamelisert skogssopp og gulerot:

røros eller kvittseidsmør

sukker

salt

sopp og gulerot

 

alt karamelieres

 

Foie Gras:

ca 3 cm tykke

stekes i 2 min på hver side

 

Burger steker i gåseleverfett

 

UTFØRELSE:

God tykk balsamiko i bunn av tallerken

godt brød

bøffelmoserella

elgkarbonaden

karameliserte sopp og gulerot

skiver av foie gras

rognebærgele

fersk timian (det skal se fint ut)

rundt skal det være rucolla, grønn og rød loll

til slutt drysler man gåseleverfett rundt om på tallik og brød med karbonaden:)

 

Bon apetitt

Mvh

Bjørnar

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jeg laget Ola-varianten av denne sist helg inne hos Stykkjunkeren da vi var en par-tre karer innom for å se om vi klarte å knipe siste rest av kvota hans. Til elg- og rådyrburgere for fem personer brukte jeg:

 

1/2 kg elgkjøttdeig og 1/2 kg rådyrkjøttdeig

Mellom 1/2 og 1/1 boks kaffefløte

1 egg

Salt, pepper

 

2-3 løk

Timian

 

1 boks seterrømme

Passe med tyttebærsyltetøy

 

Endel kantarell og piggsopp

 

En pose Vestfoldsalat

 

Grove Polarbrød-rundstykker

 

Meierismør

 

Kjøttdeigen ble rørt/eltet godt seig med et par-tre-fire ts salt, overkvernet raust med pepper og spedd med ett egg og fløten i små slanter. Rufsete burgere ble håndformet og stekt i panne. Polarbrød-rundstykkene ble varmet i ovnen. Løken ble skåret i ringer og stekt myk og blank, knapt gylden i smør og overstrødd timian før den fikk stå og hvile seg. Rømmen ble rørt opp og smakt til med tyttebærsyltetøy til "passe" søtlig smak og passe femirosa farge. Soppen ble stekt i smør og saltet lett.

 

Brød, salat, tyttebærrømme, løk, burger og sopp ble anrettet av hver og en, med en klatt tyttebærsyltetøy på toppen etter smak.

 

Til denne retten passer det godt med en øl. Eller flere. Gjerne litt mørkt øl.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...