Jump to content

Villreinjakt Nore og Uvdal


Blaser_308

Recommended Posts

Sjansen for at det kan dukke opp dyr øst for Sønstevann under jakta, er nok minimal. På vinterhalvåret, så er nok sjansen større, ettersom det står ofte dyr på den delen av vidda på vinteren.

I de siste årene, under jakta, så har det hendt det har vært dyr på trekk ved Johovda/Gryttjerndalen, dvs sør for Sønstevann. Det har også hendt det har vært dyr nord for Sønstevann.

Hvis det er ordnet overgang til andre vald, så er det nok ikke umulig det er overgang til områdene til Opdal reinkompani. Kompaniet inneholder områder sør og vest for Sønstevann og helt inn til Mår/Hettefjorden. Og vest for Solheimstulen (Skrykken) I fjor var det en periode veldig bra med dyr i området Mår-Skrykken-Ulvelid-Sønstevann.

 

Dyra pleier å komme på trekk en tur østover, men i hovedsak så står dyra oftest i den delen av vidda som ligger under Vinje og Tinn.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Takk, fint med tips om forholdene der. Har ikke jaktet i dette området før. Kun vært på fisketur i Solheimstul-området + fottur for mange år siden. Det er visstnok mulig å få kjøreløyve innover fra Solheimstul innover forbi Skarvsvatnet og videre i forb. med reinsjakta. Hvordan er denne traktorveien? Vet at 4 hjulstrekk er nødvendig, men ikke noe mer om veiens beskaffenhet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått fra Mårbu men er det dyr mot imingdalen så er jo det enklere Haavard.

Stemmer at du kan få kjøreløyve hvis du har kompanikort. Ganske dårlig standard på slepa så du må ha ordentlig firehjulstrekker (ikke harajeger bil) med lavserie. Da kan du kjøre til krossvasshøgda, ca. 2,5 time i 2-3 lav fra Solheimstulen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...