Jump to content

bjødn

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

243 profile views

bjødn's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Artemis as har 35 mm ringer for picatinny-skinne. Trolig lagervare i Oslo. Har for øvrig en p.-skinne som passer Blaser til salgs. (ja, dette siste skulle vel egentlig ligget under "til salgs" )
  2. Enig med Fenris1, aldri problemer med BR demperen. Den demper bra, tåler mange skudd, solid og krever ingen kveldskos med Zalo eller annet rensemiddel. Den er tyngre enn mange alu-dempere, men da slipper man rens og bekymring seg for dritt og møkk. Det er også noe å tenke på når man skal kjøpe demper. God jul til alle i hi og heim!
  3. Støtter fredrik her. Har en BR-demper som ikke kan åpnes + en Hausken som kan demonteres. Sistnevnte er åpnet en gang, mest for nysgjerrighetens skyld etter noen hundre skudd. Inni var det sannelig ikke mye gruff å bry seg om, så den ble skrudd sammen igjen og brukt videre. BR- demperen har noen tusen skudd nå, og det har aldri kommet løse fragmenter ut. Dere som har så god tid at dere demonterer og pusler med demperne deres, tar dere full overhaling (demontering) av motoren i bilen for hver 50 000 km? Har inntrykk av at mye av disse tankene om rens av dempere er konstruerte problemstillinger. Forstår at noen av dere som har opplevd fjoner inne i demperen tenker litt på dette. Lader dere selv og bruker uegnet krutt?
  4. Takk, fint med tips om forholdene der. Har ikke jaktet i dette området før. Kun vært på fisketur i Solheimstul-området + fottur for mange år siden. Det er visstnok mulig å få kjøreløyve innover fra Solheimstul innover forbi Skarvsvatnet og videre i forb. med reinsjakta. Hvordan er denne traktorveien? Vet at 4 hjulstrekk er nødvendig, men ikke noe mer om veiens beskaffenhet.
  5. Noen som skal jakte rein på Opdal Reinkompani sine jaktområder i 2013?
  6. Enig med siste taler. Klør det i avtrekkerfingern, skyt heller rev. Spar alle de grisene som kommer over grensen. Det er grunnlaget for en framtidig stamme. La disse dyra få være i fred og etablere seg. Der jeg har jaktet gris i sverige sier bonden at man må gi og ta. Vi må akseptere å gi istarten så får vi vurdere når det er på tide å begynne å høste av overskuddet. Trikiner skal man være på vakt for. Man bør alltid kontrollere kjøttet. Det er ikke så vanlig forekommende som noen tror. Har min erfaring fra Skåne.
  7. Hør med Artemis AS. Han har nok 35mm. ringer. Lykke til !
  8. Har fått god presisjon i Finn Classic kombi med disse kulene. Det virker som presisjonen er bedre med tunge kuler i mitt våpen. Kjøpte en ny eske fra Alvestad i høst. Disse kulene er litt spissere enn de gamle kulene. Har ikke testet de ennå. Har andre på Kammeret erfaring med ny/gammel kuleform?
  9. Noen fikser å skyte med begge øyne åpne med 1,5 x forstørrelse, andre ikke. Dette er individuelt. Med kikkert med ekte 1x forstørrelse kan du garantert skyte med begge gluggene åpne. Fint på trange poster å ha mulighet til å skru ned.
  10. Har en Brno 601, i kal 308W Kan anbefale Ragnar Hansen på det varmeste. Noen år tilbake leverte jeg rifla for justering av avtrekket og mont. av M70 sikring + Era svingmontasje og ny lam. stokk. Det ble veldig bra! Avtrekket er nydelig og rifla går meget bra.
  11. Japansk spottingscope som hadde belegg på linsene. Ikke noe høykvalitetsoptikk, men ok kvalitet iflg. Nordbeck. Den er klar og fin nå. Brukes på skytebane og til utsikt/natur.
  12. Prøv Per Nordbeck 92285508, en av de få som overhaler optikk her i landet. Han overhalte et 35 år gammelt spottingscope for meg med bra resultat. Lykke til!
  13. Hei, se på :http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=35&t=70644 Dette er fine briller bjødn
  14. Noen med erfaring med dette kaliberet og v-max/varmintkule? Tenker på revejakt. bjødn
  15. Hei, da skal du bruke nr 26. God jakt!
×
×
  • Create New...