Jespen Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Hei Noen som kan gi tips om sliping av infi stålet. Sliper og sliper, men blir aldri fornøyd med denne kniven. Har kniver i 420 HC og VG10 aldri noe problem med disse, men infi stålet tar snart motet fra meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 Espen Hvis GW er dårlig slipt fra fabrikken, er det sikkert andre som kan gi bedre råd enn meg da jeg ikke har slipestein for tida. Er den imidlertid "sånn noenlunde" i eggen har jeg hatt god erfaring med å bruke noe så lite sofistikert som Buck´s diamantbryne kjøpt på XXL på Lade. Etterbehandling er stropping på lærreim. Mine INFI-kniver tar håra på handbaken uten problemer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jespen Posted June 21, 2008 Author Share Posted June 21, 2008 Jeg bruker grov og fin diamantbryne fra Smith`s og så arkansas til pussing. Men denne kniven er jævlig hard, så det virker ikke som om det biter godt nok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 INFI stålet er ikke så vanskelig å slipe. Bør kunne sammenlignes med 12C27 (en Bruslettokniv, men litt annen egggeometri som gjør det værre). Er du sikker på at du klarer å holde samme vinkel? Og at du har riktig vinkel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jespen Posted June 21, 2008 Author Share Posted June 21, 2008 Jiggene mine passer ikke vinkelen på denne kniven, så jeg tar den for hånd. Jeg tror også dette er noe av problemet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 Det hadde vært flott om en av de med peiling på kvessing av kniv kunne skrive litt om slikt for oss som synes en slik roll-sharp er tingen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jespen Posted June 21, 2008 Author Share Posted June 21, 2008 EspenHvis GW er dårlig slipt fra fabrikken, er det sikkert andre som kan gi bedre råd enn meg da jeg ikke har slipestein for tida. Kniven var ordentlig sløv fra fabrikken, ikke antydning til skarp. Metallurgen Kanskje en tur til Trondheim med kniven hadde gjort susen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Kanskje en tur til Trondheim med kniven hadde gjort susen? Ja, hvis du er i byen så kan vi alltids sette den opp på tormeken. Det er ikke sikkert vinkelen fra fabrikken er den ideelle heller. Vi kan sette den opp med en totalvinkel på 25-30 grader, som vil være en grei vinkel på INFI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.