huntern Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 hei, jeg har fått to beverlår av en kamerat som jeg har lyst til å speke. noen som vet hvordan dette gjøres? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjella Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Du finner det her:www.moisund.com/Eldre%20Arkiv/Arkiv%202006/Viltoppskrifter.PDF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huntern Posted May 15, 2011 Author Share Posted May 15, 2011 takker for svar, men jeg tenkte å legge det i saltlake. noen som har prøvd det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTJ Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Her er oppskriften jeg har brukt noen ganger; Til to beverlår trengs ca 150g grovt salt samt litt sukker og hakket timian. Bland salt, sukker og timian og gni lårene inn med blandingen. La lårene ligge kjølig under saltetiden, som er cirka 3 døgn. Lårene tørkes tørt og luftig i 3 uker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olesøn Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Enig med siste taler, unntagen at jeg lar bitene ligge i salt i maks to døgn. Ved små biter holder det med 24-30 timer, ellers blir det for salt. (Min mening) Og husk å skjære vekk fett. Det har lett for å gjennomgå en (eller annen sikkert spennende prosess) som forvandler det til et eller annet gjennomsiktig gørr som smaker fy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drevern Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 mine ble harske som f jeg ble nok litt gjerrig på saltet. brukte samme oppskrift på rådyr lår som ble helt 100. virket ut som bevern trengte litt lengre tid i salt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.