nhd Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 Er store frukttrær fortsatt interessant for knivmakere? Hvis ja, har jeg noen å gi bort til interesserte. Innherred. Hvis nei, må moderaror gjerne slette innlegget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 Intresant for tredreiere og det Og moderatorer bør ikke slette dette innlegget. Dette er snadder for alle her inne som driver med knivmaking, dreiing osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 (edited) Som knivmaker får jeg av og til tilbud om biter av div. frukttre. Jeg har laget noen få kniver på dette. Min erfaring er at det er omtrent håpløst å få tørket dette uten at det sprekker. Har mange forsøk med plomme, kirsebør og epletre. Siste forsøk: 1 stamme med lengde ca 2m, og dia. 12-15 cm. Lå på en EUR-pall i garagen i et år.Deretter ble stammen kappet opp i kubber på ca 30cm og smurt inn med trelim i begge ender. 2 dager etter så er det store sprekker tvers igjennom. Hvodan tørker du dette graahund? -Haretex Edited April 26, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Jo tunnare emne, jo lettare å unngå sprekker. Ikkje margen i emnet. Lange emner er bra. Då får du kun to endar der sprekkene startar. Kjøleg lagring. Kjellar. Skugge. Pakkgjerne inn, td i papirsekker. Langsam tørking er løyndom nr 1 Plommetre, nydelege fargar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jon Martin Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Har tilgang på en del frukttre-emner, og felles for nesten alle er at de er sprukket opp inn til margen, så haretex er nok inne på noe Pga dette utgjør margen den ene sida på en kniv jeg holder på med nå (min første ). Rart vil sikkert noen synes, men jeg synes faktisk det ble litt liv i den Mvh. Jon Martin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.