Jump to content

Småviltjakt i nord-vest Russland, noen som har erfaringer?


Kent Ole

Recommended Posts

Det skal visstnok være sinnssyke mengder rype i området rundt Kola. En jaktreiseoperatør her hjemme reiste dit for å sjekke mulighetene for å arrangerer slike turer der borte, men ble ganske bleike i trynet da det landet tre helikoptre med russiske soldater, utstyrt med skarpt. De lurte selvfølgelig på hva i he...te de gjorde der med våpen. De var av den oppfatning av at, hvis ikke guiden deres hadde vært en tidligere offiser av høy rang i det russiske forsvaret, så ville de hatt et ubehagelig problem. Dette er noen år siden nå, så det er mulig at det er enklere å jakte der nå.

Link to comment
Share on other sites

henger meg på denne. Vi er 6 kompiser som etter masteroppgaven er i boks (3 år) tenker oss en LANG guttetur i Sibir (på sommeren) med våpen og fiskeutstyr. Tenkte rundt noe å dra med båter eller kanoer på egenhånd ned en stille elv og ta div. stopp med telt å jakte osv. Hvordan er det å reise slik på egenhånd i Russland?

Link to comment
Share on other sites

Leste en reportasje om dette i Villmarksliv for noen år siden, om en gjeng nordmenn som hadde dratt til Murmansk for å jakte skogsfugl og rype. Så en telefon til redaksjonen der hadde kanskje vært til hjelp.

 

Husker av reportasjen at det var bra med fugl, men også sinnsykt mye byråkrati. Du bør/må nok ha med guide for å jakte der. Var visst ikke helt uproblematisk og ta med seg hunder og våpen inn i Russland.

 

-olan

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som sykt spennende planer!

 

Øyvind Ravna er nok en bra mann å kontakte her. Han har skrevet noen veldig bra bøker om området. For eksempel: "I Russisk villmark - Fra Tuloma til Narjan Mar"

 

"I russisk villmark spenner geografisk over et landareal som er større enn Sentral-Europa. Du møter landet, kulturene, folkene - og ikke minst naturen. Du bli tatt med på laksefiske, tiurjakt med sibirsk treskjeller, bjørnejakt, elvepadling og reiser til steder som ikke står på program-met til noe reisebyrå, slik som møte med nenetserne i Narjan Mar og komiene i Krasnosjelje."

 

http://www.ravna.no/tilbud_klassikere.htm

 

Som takk for tips forlanger jeg utfyllende reisereportasje når dere er tilbake. :-)

Link to comment
Share on other sites

Torstein Erlandsen har lang erfaring i å arrangere turer til Russland. Reist med han et par ganger, god erfaring med oppleggene hans. Det er noen år siden, vet ikke om han fortsatt holder på, men det kan se slik ut.

 

http://generator.firmanett.no/(45pcxv2msktqry55zmdjlei0"%20target="_blank"%20target="_blank)/generator.aspx?PID=173895&M=0

 

Ser ikke ut som at linken fungerer, men Google "Norwegian Tundra Explorer"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...