Jump to content

Moderne hundedressur


IvoRei

Recommended Posts

Takker for svar jutul, skal nok holde meg til Anders Landin ja :)

 

Hun elsker klikkertreningen innendørs, og det er veldig enkelt å få henne til å lære forskjellige kommandoer som "på plass", "på fot", osv. Jeg trener utelukkende positivt, men enkelte ting må hun bare vite at hun ikke får lov til.

Link to comment
Share on other sites

Klikkertrening er først og fremst utrolig artig, og det gir rask progresjon :D Jeg lærte litt om det på valpekurs nå, og jeg synes det er en mye kjekkere måte å trene på enn tradisjonell dressur. Jeg har ikke prøvd det helt avanserte enda, trener litt på sitt, ligg og å gå fint i bandet, og på kontakttrening. Jeg ser også noen bruksområder for å få vekk unoter også, men har ikke prøvd så mye på det enda.

 

Men å lære inn et "nei" vha. negativ forsterkning er kanskje ikke helt feil det heller. Det viktigste er vel å ikke bruke hardere straff enn høyst nødvendig, kanskje er bare en truende holdning eller skarp stemme det som skal til. Når jeg ser at valpen gjør noe ramp inne, sier jeg et skarpt "nei", og går mot den med litt truende holdning. Jeg blir uansett for sein til å ta den i nakkeskinnet mens den er opptatt av å gjøre faanskap, før jeg rekker fram har den fokus på meg, og da blir det helt feil å ta den spør du meg.

 

Mvh,

Andreas Berg. (Trener "Lars", NES, 3mnd)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...