Jump to content

noen som kan hjelpe meg med hvordan jeg tørker kjøtt


tur jente 83

Recommended Posts

Røkte og tørket nettopp endel elgkjøtt.

Jeg saltet stykkene (2-5 cm tykke) et par døgn.

Litt sukker i saltet.

Einerøkte det deretter ca. 10 timer og lot det så henge til tørk i 4-7 graders temp.

De tynneste stykkene var ferdig på en ukes tid, mens de tykkeste tok 3 uker.

Verre var det ikke.

Hopper du over røykingen skulle tørketiden bli den samme.

Pass bare på at det er god lufting, så blir sikkert resultatet godt.

Link to comment
Share on other sites

:shock: Ett par døgn i tørrsalt? vanner du ut da?

Jeg salter ikke mer enn 3-5 timer, i maks 2-4 cm skiver.

Nå skal det både sies at det ikke var så utrolig mye salt og at det ble salt nok.

Ikke så altfor salt, det er mulig at jeg korter inn på tiden eller mengden salt neste gang.

Saltet må få nok tid til å trekke inn i kjøttet, så noen få timer høres lite ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har mest erfaring med salting og tørking av reinhjerter, men også litt annet reinkjørtt også. Hjertene salter jeg i 5-6 timer. Da har jeg mye grovsalt på den og legger dem lagvis i en balje. Strør også litt sukker over kjøttet i hvert lag.

 

Tøretiden varierer veldig ut fra vær og føre, men jeg anbefaler at du lar kjøttet fryse noen ganger, dette for å sprenge proteinfibrene i kjøttet, noe som gjør det mørere. Jeg liker å avslutte tørkinga før kjøttet blir papirtørt, men det er jo en smaksak.

 

Andreas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...