tur jente 83 Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 HJELP trenger noen gode råd hvordan jeg tørker elg og reinsdyr kjøtt, kan man kjøpe et tørkeskap eller bygge et enkelt ett? har lyst til og ha noe god snaks på lager så håper noen det ute kan hjelpe meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Røkte og tørket nettopp endel elgkjøtt. Jeg saltet stykkene (2-5 cm tykke) et par døgn. Litt sukker i saltet. Einerøkte det deretter ca. 10 timer og lot det så henge til tørk i 4-7 graders temp. De tynneste stykkene var ferdig på en ukes tid, mens de tykkeste tok 3 uker. Verre var det ikke. Hopper du over røykingen skulle tørketiden bli den samme. Pass bare på at det er god lufting, så blir sikkert resultatet godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biggen Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Hei tur jente 83, og velkommen på Kammeret! Det ligger en del info her om tørking av kjøtt. Bare å bruke søkefunksjonen. Hvis du fortsatt ikke finner det du lurer på så si i fra så skal vi hjelpe deg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Se gjennom denne tråden viewtopic.php?f=5&t=27666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Jeg saltet stykkene (2-5 cm tykke) et par døgn.Litt sukker i saltet. Ett par døgn i tørrsalt? vanner du ut da? Jeg salter ikke mer enn 3-5 timer, i maks 2-4 cm skiver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 jeg har saltet en rundbiff av hest (ca 3,5kg i ett stykke) den lot jeg ligge 4 uker i saltlake og har nå hengt den opp til tørk hvor den vil bli hengende 2-3 mnd. jeg har tidligere saltet og tørket div annet kjøtt, men aldri brukt røyk til nå, så det gjenstår å prøve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Ett par døgn i tørrsalt? vanner du ut da?Jeg salter ikke mer enn 3-5 timer, i maks 2-4 cm skiver. Nå skal det både sies at det ikke var så utrolig mye salt og at det ble salt nok. Ikke så altfor salt, det er mulig at jeg korter inn på tiden eller mengden salt neste gang. Saltet må få nok tid til å trekke inn i kjøttet, så noen få timer høres lite ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreasv Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Jeg har mest erfaring med salting og tørking av reinhjerter, men også litt annet reinkjørtt også. Hjertene salter jeg i 5-6 timer. Da har jeg mye grovsalt på den og legger dem lagvis i en balje. Strør også litt sukker over kjøttet i hvert lag. Tøretiden varierer veldig ut fra vær og føre, men jeg anbefaler at du lar kjøttet fryse noen ganger, dette for å sprenge proteinfibrene i kjøttet, noe som gjør det mørere. Jeg liker å avslutte tørkinga før kjøttet blir papirtørt, men det er jo en smaksak. Andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.