Jump to content

når ble våpen reg.pliktige?


steffen

Recommended Posts

håndvåpen opprionnelig på 1920 tallet om jeg ikke husker feil.... og rifler i 1963 elelr deromkring? men det var litt krøll i registrene etter 45... Kan forøvrig ta feil.

 

Videre er det forkskjell på de de to eksmeplen du nevner. Alle magasinhagler er reistreringplikte, de skal være registrert uansett når og hvor de er kjøpt.

Andre hagler skal bare registreres ved ny-erverv (altså ved salg) fra etter 1991 eller deromkring. Det er altså lovlig å eie uregistrerte sideliggere o.l så lenge den som har den np kjøpte dem før reg-plikt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ja. Okkupasjonsmakten kom med et "tilbud" til jegere om å registrere jaktvåpen.( Var det før sesongen -40 eller-41?) Da jaktsesongen var over ble våpna konfiskert. Håper vi ikke opplever noen parallell til dette i våre dager! Min bestefar var en av mange som lot seg lure. Men da han skulle levere inn børsa, ei remington automathagle, pakka han inn et vrak av en munnlader i stedet. Dette gikk bra! Vet ikke om tyskerne engang pakka den opp.

Link to comment
Share on other sites

Håper vi ikke opplever noen parallell til dette i våre dager!
På flere områder er det nettopp dette som skjer. Men myndighetene beveger seg nå så sakte fremover, at våpeneierne ikke merker at de mister sin frihet bit for bit. Nesten som en jeger som sniker seg ubemerket inn på sitt bytte, til han er så nærme at byttet ikke har noen utvei. Det er slik det skal gjøres. Vakkert og skremmende på samme tid :wink:
Link to comment
Share on other sites

Husk nå att myn digheten stort sett bare gjør det de tror folket vil...

så det er lite vits å syte om regjeringesn reguleringskåthet om dama i postluka og mannen i platebuttiken tror at våpen er noe bare skumle folk med tvilsomme intensjoner vil ha, og slettes ikke bør få.

Vil du bevare Jakt og skyting som hobby i Norge? Rekruter en en skytter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...