Jump to content

Regler og div. for automatvåpen i privat hjem.


Kire

Recommended Posts

Hei, satt og lurte litt på hvordan reglene for automatvåpen for private personer er, både hal og helauto. Det er jo rene ville vesten av regler og normer som man må forholde seg til og har man endelig lært dem så skifter de igjen, så er litt vanskelig og google det også... Jeg vet at det er litt forskjell på alder på våpen, men ikke hvor mye. Så vist det er noen som vet svaret på dette så hadde det vært fint :)

 

-Kire

Link to comment
Share on other sites

Oi... vanskelig å svare på.... det blir så vidt. Nåholder det egentlig å lese våpenloven, forskriften og det nye rundskrivet så vet du alt men det blir jo i overkant av 100 sider med litt kjedelig tekst...

 

Helauto er forbudt, det finnes noen i sivilt eie som det er innvilget tillatelse på tidligere eller når det foreligger spesielle grunner, slik som norksbygde Sten guns fra krigen osv.

Halvauto hagler er tillatt med noen begrensinger, Halvauto pistoler er tillatt med noen begrensinger og det finnes to lister over halvauto rifler som er tilatt ervervet pr dags dato. En for våpen til jakt, og en for våpen til konkurranse.

Sistenvent godkjenningsliste kom for en 10-15 år siden så det er mange andre modeller av halvauto rifler lovlig registrert i kongeriket, men de skal det altså ikke gies ne ervervstillatelser til.

 

håper det hjalp litt

 

(syns ikke det spørsmålet var så suspekt.. men jeg er muligens snill i dag ;))

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk :)

 

og hva skal du med autovåpen, må si som hassel sa, 2 innlegg og "suspekte" spøremål :evil:

 

Nei var bare at jeg ble sittene og tenkt på hva loven sier om det, og er litt gøy og bare vite litt om sånne ting for moroskyld. Så er det mange som sier forskjellige ting, og ettersom at søknasarket om "våpen & våpendeler" som du får hos politiet står det jo en avkryssingbok om helautomatisk våpen så ble jeg litt i tvil om det var helt forbudt. Det var igrunn bare derfor jeg lurte :)

Link to comment
Share on other sites

Helauto våpen er kun for enkelte samlere (og knapt nok de heller nå). Så helauto våpen kan i prinsipp si er forbudt for sivile i norge.

Hvorfor rubrikken om helauto finnes på våpensøknaden? Jeg vill tro at den er der for at man som søker skal bekrefte at det ikke er ett helautovåpen man skal kjøpe, d.v.s at enhver som får søknaden mellom hendene, med ett blikk kan se at det ikke er ett helauto våpen det er snakk om. Altså er den rubrikken en form for sperre.

 

Resten er jo greit nok, Håndvåpen har egne regler (21 år og med noen få begrensninger, er det meste i 1/2auto ok).

 

1/2auto Rifler deles opp i to kategorier, Konkuranse og jakt (DN bestemmer hvilke rifler av de som politiet godkjenner til konkurranse, som også kan benyttes til jakt).

 

1/2auto hagler har få begrensninger uten om magasin kapasitet og magasin utforming (forbudt med avtakbare magasiner).

 

Ellers finner du lover, forskrifter, og rundskriv i linkene nede i signaturen min. :wink:

Link to comment
Share on other sites

1/2auto hagler har få begrensninger uten om magasin kapasitet og magasin utforming (forbudt med avtakbare magasiner).

 

Min uthevning.

 

Nye Benelli Vinchi har utskiftbart magasinrør. Ved å trykke inn en knapp på undersiden av forskjeftet så kan magasinet plukkes ut og et nytt settes inn temmelig kjapt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...