Jump to content

Test av kikkert


vest

Recommended Posts

Sidan det er veldig mange som spør om optikk fann eg ei interessant side med testar av ein del håndkikkertar: http://www.allbinos.com/

Ellers har vi jo http://www.kikkertspesialisten.no/publi ... geid=37482

 

I toppen låg som forventa Zeiss og Swarovski,men det finns også andre bra kikkertar som denne testinga viser. Og høgst totalsum hadde faktisk ein anna kikkert. Vil berre minne oom at slike testar absolutt ikkje er nokon fasit. Det er gode beskrivelsar av alle kikkertane og det finns uten tvil gode kikkertar også i det rimelegare skiktet.

 

Litt interessant er det å sjå lysgjennomgangen. Sjølv om den ikkje seier alt så er det ofte slik at dei med svært høg lysgjennomgang også ligg i toppen totalt. Tala her rimer veldig godt med tal eg har frå Vapentidningen sine testar av håndkikkertar. Men det vil alltid kunne forekomme variasjonar frå eksemplar til eksemplar.

 

Egentlig var det ikkje så mykje som overraska meg sidan eg veit at også andre merker enn Zeiss og Swarovski kan vera bra,men eg må sei at Opticron overraska meg litt negativt.

Link to comment
Share on other sites

Ja kan nok hende det,men eg finn likevel omtalen og resultata interessante. Og dei stemmer faktisk veldig godt med det meste eg har sett av andre testar og omtaler.

 

Og ofte er det sånn at dei kikkertane som har god kontrast også har bra lysgjennomgang, ikkje nødvendigvis i den forstand at høg lysgjennomgang gir god kontrast eller omvendt,men fordi at produsentane gjerne legg vekt på begge deler.

 

Og som sagt ingen testar må tas som ein fasit,men det kan gjerne vera lurt å lesa meir enn berre ein test, da ulike folk gjerne vurderer ting ulikt. Og i denne testen syntes eg det var bra omtale av kikkertane sine gode og dårlige sider.

Her er ei anna side med omtale og nokre testar. Hovedsakleg av militære kikkertar ,men også ein del som er omtalt i den testen eg gav ein link til:http://www.holgermerlitz.de/

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Den enkleste måten å få til 100% lysgjennomgang på, er å ta ut alle linsene.

 

Eller ta en håndkikkert og still uskarp. Selv om lysgjennomgangen er topp, er den fulstendig ubrukelig å se igjennom.

 

Lysgjennomgang er en av mange ting som bidrar til kontrast, men er ikke engang den viktigste. Fordi den er så lett å måle, og den er konkret å lett å forstå, er dette en detalj som altid står i spesifikasjonene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...