Jump to content

Sikkert å skyte i Ruger Bisley 45LC??


BigBore

Recommended Posts

Nei, ladningen er langt over det som er fornuftig. det er ikke sikkert du sprenger revolveren, men du antagelig opp mye av sikkerhetsmarginene.

 

Utifra det jeg klarer å måle av trykkringer, er maks med 300grs kule i 45 colt et sted mellom 19 og 20 grs n-110 når ladningene skal skytes i en ruger.(dette gjelder mitt våpen)

Sammelingningsgrunnlaget mitt er trykkringer målt på hylser skutt med ladninger med H-110.

Jeg baserte H-110 ladningen på info jeg finner på hjemmesiden til Linebaugh, disse ladningene er trykkskutt til 30.000psi av ham.

Selvfølgelig vil det ikke bli 100% nøyaktig, men alt jeg har klart å finne av troverdige data indikerer at maksladning(for 30.000psi/ruger) med 300grs kule ligger mellom 17,5 og 19,5 grs n-110, avhengig av kuletype. Desverre får jeg ikke jevne hastigheter med N-110 før jeg er over maks.

 

Du vil ikke se trykktegn på hylsene dine selvom du ligger noe over maks, husk at 44 magnum opererer med høyere trykk uten at messingen deformeres, eventuelle "trykktegn" som kratrede hetter og tung ekstraksjon indikerer at du er langt over grensa.

Link to comment
Share on other sites

Kan nok bare underskrive paa det evert skriver, har skutt slike ladninger i flere Rugere og min tolking/maaling av trykk av trykk, har indikert at max igjen avhengig av kuleform og type, ligger paa ca 19 grs med 300 grs kule og N11o, med H110 hoyere, men det er da ogsaa et annet krutt. Har ladet 360 grs i Bisley, men dataene har jeg ikke her, og tror det var kun med H110. Normalen min er at ladevekt med N110 er ca 85% av H110, arbeider selvfoelgelig opp fra lavere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...