Jump to content

Jage hare etter mørkets frembrudd?


bobbcat123

Recommended Posts

Siden overskriften er litt over kanten vil jeg presisere at dette IKKE dreier seg om jakt men om trening av hund.

Vet ikke hvordan jeg skal innlede dette, men mitt spørsmål er: Har noen her inne noen erfaring fra dette med å jage hare i mørket? Grunnen til at jeg tar dette opp er at etter vi er ferdig med å jage elg om ettermiddagene må jeg lufte støveren, når gamlingene sover drar jeg og en annen jaktidiot ut på harejakt/revjakt. Dette resulterer i at det blir ofte mørkt før vi er på plass på hytte. Det jeg har oppdaget er at haren turer mye trangere enn når det er lyst, haren stopper oftere opp for å sjekke hva som kommer etter og du kan høre bikkja skrike til når han ser haren. Er dette en erfaring dere deler? (til de som har prøvd)

Kommer til å teste dette mere ut fordi det kan gi verdifull trening av hund samt opptrening av unghunder...

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ganske mye erfaring med harebikkjer som jager hare i mørket. Min erfaring er at losen går mye lettere på kvelden, antar det er fordi den kjøligere kveldsluften bidrar til at vitringen blir bedre. Bakken blir varmere i forhold til lufta, og sporlukten etter haren slipper bakken. Jeg har egentlig ikke registrert at losreklsa snevres inn, men det kan godt tenkes at haren er mindre lysten på å ture stort når det er mørkt. Men det jeg synes å ha merket, er at losen gjerne går som bare rakkern når det er bra månelys.

Mine beste harehunder har jaget mye i mørket. Jeg vet ikke om det er derfor de er blitt så gode, eller om de har jaktet hele natten nettopp fordi de har vært ivirgere enn andre hunder jeg har hatt.

Link to comment
Share on other sites

Støtter Truls sitt innlegg fullt ut. Nattlos, og særlig i måneskinn, er en flott opplevelse. Det tvinger også en hund til å bruke nesa mer, sjøl om bikkjer har langt bedre nattsyn enn folk.

 

Jeg brukte natta aktivt en del under innjaging av bikkja mi, for å bidra til å få den spornøye.

Link to comment
Share on other sites

Det går nesten ikke an å få jaget hunden inn her oppe uten å slippe i mørket.

losene er lettere for hunden men hunden må bruke nesa.når den da får trening i mørket med å rette opp tap,blir dette bra for innjagingen.den vil også lettere ta bakspor hjem.

jeg har bare gode erfaringer med kveldslos som en variasjon,men det er ikke noe poeng at hunden skal gå hele natten.

Link to comment
Share on other sites

er enig med tommy,a. har drevet en del med natt trening og mener det bare er sunt. sjelden den setter seg inn da. eneste bakdel jeg har sett, er at du lærer hunden til å henge på etter mørkes frembrudd. så du kan regne med å gå hjem uten hund en kveld. men for de av oss som gidd å vente litt på dem så gjør ikke det all verden

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...