Jump to content

er det en felles sykdom at uberti drar til venstre


chopper

Recommended Posts

Alle sier at uberti-coltene drar kula til venstre i blinken... det gjør min også, men det må jo være måte på også... på 25 meter må jeg dra siktet utenfor hele blinken(til høyre for 1-ern) for overhode å få treff i skiva..... Har ladet meg fram til rett høyde... men det er irriterende å måtte skyte på skive 9 for å få treff i skive 8... er det noen som har vett på problematikken?

Link to comment
Share on other sites

Har aldri prøvd Uberti, men har en original '51 Colt Navy med såpass mange uoriginale deler og andre tegn på misbruk at jeg ikke er redd for å skyte med den. Samlerverdi lik null!

 

Lang slagtid og relativt lang løpstid på disse gjør at avtrekkfeil gjør store utslag, og en vanlig avtrekksfeil gir treffpunkt til venstre. Treffpunktforandringen kan også være ganske lik fra skudd til skudd, slik at man skyter god samling ut til venstre. Jeg ble i alle fall overrasket da jeg forsøkte å skyte med stødig anlegg, og treffpunktet plutselig var sentrert i side (går skyhøyt over, slik en original skal gjøre). Det viste seg at jeg hadde nevnte avtrekksfeil, så feilen lå hos skytteren og ikke i våpenet.

 

En ting som hjelper meg litt er å plassere høyre hånds tommel solid inntil rekylskjoldet ved siden av hanen. Ved å øve litt press der med tommelen virker det som om jeg motvirker en del av den uønskede bevegelsen i våpenet ved avtrekk. Om dette trikset er god latin vites ikke, men det funker for meg.

 

 

For øvrig var det visst ikke uvanlig at originale Colt perkusjonsrevolvere hadde skjevt boret løp. På 1851-modellen var dette enkelt for arbeiderne å kamuflere, ved å slipe den oktagonale pipa tilsvarende skjevt så man må se nøye etter for å opdage det. Dermed gikk de skjeve løpene som oftest gjennom kvalitetskontrollen; arbeiderne jobbet på akkord så det var viktig for dem å redusere svinnet. Slike skjevborede piper kan nok gå til siden.

 

Og: Uberti skal opp gjennom årene ha basert noen av sine kopi-modeller på en enkelt original for hver modell, slik at feil og mangler på originaleksemplaret ble kopiert i tidlig produksjon inntil noen gjorde dem oppmerksomme på forholdet. Tidlige Walker-replicas hadde for eksempel en stor bulk i avtrekkerbøylen, fordi det originale eksemplaret de fikk til å ta mål av hadde fått litt juling :D

 

Dersom "alle" ubertier går til venstre, og de også gjør det fra benk, kan det være at Uberti har kopiert en mandagsmodell som slapp igjennom kvalitetskontrollen hos Colt med skjevboret løp?

Link to comment
Share on other sites

Heller mot avtrekker feil jeg også. Skyter jeg rolig og kontrolrt, gjeren med anlegg gåt de fleste SA revolveren mine rett på. Har jeg det travelt drar jeg ned og mot venster (Er høyre hendt)

Finn en keivhendt kompis og be han skyte. da burde det gå ned og til høyre.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har en Uberti Remington 1858-44 kaliber. Den gikk lavt og til venstre som ny. Filte av siktet 1,8 mm og bøyde det 1,8 mm til høyre, og nå stemmer treffpunkt med siktepunkt. (24 grain ladning)

 

Tidligere hadde jeg en Uberti Colt Walker. Den gikk høyt, med rett sideveis. Måtte sikte i 2-eren rett under, for å treffe tieren. Har inntrykk at alle Walkere går høyt. Jeg brukte 45 grain ladning.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...