Jump to content

kølbrennern

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kølbrennern's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Smør aksel med Tetragun høytemperatur våpenfett. Skyter glatt 10 tønner uten problemer. Har prøvd flere typer fett, men de fleste renner bort.
  2. Har lest om våpen med rustdannelser etter bruk av Zalo antibakteriell ol. Anbefaler i hvert fall god gammeldags standard Zalo. Jeg bruker bare Ballistol og Hoppes renseskum (PH 12). Fungerer bra. Aldri rust.
  3. Har kjøpt 2 nye svartkrutt rifler fra Pedersoli via Danmark i løpet av de siste 3 år. Sparte over kr 5000,- på hver av dem, mot norsk pris....... Begge var spesialbestilling fra fabrikk. Ventetiden var mellom 3 og 5 mnd.
  4. Italiensk og amerikansk Uberti er den samme produsenten. Hege revolvern er også produsert av Uberti. Forskjellen er at første sortering går til Hege, andre til USA og tredje selges i europa, som er et mindre marked. I svartkrutt miljøet i USA er det gjengs oppfatning at Uberti er best på perkusjon, og Pietta på patronrevolvere. Har selv vært/er eier av tilsammen 3 svartkrutt revolvere, av begge merker. Pietta Colt SAA var suveren mekanisk. Det samme kan sies om min Uberti Rem 44. Min efaring er at beste service ved kjøp av italienske svartkrutt kopier er Huntershouse.dk og karlslundesport.dk. God service, betydelig rimeligere, og de svarer faktisk på e-post -) Har til sammen kjøpt 4 våpen fra dem. Like enkelt som å handle i Norge.
  5. Jeg har en Uberti Remington 1858-44 kaliber. Den gikk lavt og til venstre som ny. Filte av siktet 1,8 mm og bøyde det 1,8 mm til høyre, og nå stemmer treffpunkt med siktepunkt. (24 grain ladning) Tidligere hadde jeg en Uberti Colt Walker. Den gikk høyt, med rett sideveis. Måtte sikte i 2-eren rett under, for å treffe tieren. Har inntrykk at alle Walkere går høyt. Jeg brukte 45 grain ladning.
  6. Jeg bruker 4mm smurt filtpropp bak mellom kula og kruttet, og ikke fett foran kule. Dette er godkjent i NSU. Har prøvd flere fett typer, men Borebutter fungerer best for meg. Legger filtproppene i en plastpose, og masserer inn en klatt fett, til de er mettet. Dette fungerer bra på banen. Raskt å lade, lite griseri. Borebutter gjør rengjøringen av løpet enkelt. Selv etter 60 skudd, er "feiing av løpet" ikke nødvendig. Skyter Rem 44 og Colt Walker 44.
  7. Hei! Jeg har prøvd begge deler. Nå bruker jeg 4mm filtpropper mettet med Borebuter bak kula. Når du ser på munningen etter en serie, skal det være en fettrose rundt munningen. Det betyr at filtproppen gir fra seg fett hele veien gjennom løpet. Rengjøring med bruk av Borebutter er en lek. Ingen koksing i løpet. Jeg skyter Rem 1858 og Colt Walker. Jeg har prøvd fett foran kula. Dette fungerer ikke for meg, siden temperaturen og rekylen rensker nabokamrene for fett etter 2 skudd. Originalt ble heller ikke fett foran kula brukt. Fett foran kula medfører også store radielle krefter i løpet, siden fettet skal presses mellom kule og rifling. For å unngå kjedeantenning, må du påse at hettene ikke faller av under skyting. Er de løse, klem dem litt sammen før du setter dem på niplene. Filtpropper mellom kule og krutt er godkjent innen NSU!
×
×
  • Create New...