jaktlykke Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Vi hadde konfirmasjon i går. Hovedretten bestod av surra steik av hjort og helstekt rådyrlår. Kjernetemp på rundt 67 grader og en hviletid på 20 minutter mens kokken styrte med andre ting Har sjelden smakt mørere og saftigere kjøtt - NAM!! Kjøttet ble lagt på en seng av grønnsaker, gyldensteikt sopp og hermetiserte pærer med tyttebær. Nypoteter og en himmelsk god saus hørte også til. Takk til kokkesvogeren som lekte seg på kjøkkenet mens vi svetta i kirken Desserten var jordbær i gelè med vaniljesaus og hjemmelaget ostekake med blåbær/kirsebærsaus. Vi var så mette til slutt at vi glemte å ta opp iskakene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl-gustav12 Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Syns egentlig ikke noe om at dere legger ut slike bilder. Sitter her veldig sulten og plutselig kommer det bildet opp. Og hvertfall veldig dårlig gjort da det er pinse og det var en som glemte at butikkene stengte tidlig på lørdagen. Så passer på å besøke mutter rundt middagstider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemi Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Gratulerer med vel overstått konfirmasjonsdag for minstemann! Heldige dere som har tilgang på så godt kjøtt, og ikke minst så flink kokkehjelp! Dette så jo riktig bra ut, godt det ordnet seg så fint da - husker det var ei som litt oppgitt over alt som ikke var på stell før den store dagen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Vi hadde konfirmasjon forrige helg. Jeg satset på hjemmelaget koldtbord: Roastbiff av hjort og av elg, stekt til 56 grader kjernetemp, servert kaldt med ripsgelé og urterømme (en passe porsjon timian og rosmarin fra potte finhakkes og blandes med seterrømme) Urtekrydrete, grillete kyllingvinger (for kresne ungers del) Kald ovnsbakt laks med hjemmelaget sitronmajones Einerrøkt laks fra "Lofoten", med nylaget eggerøre som hadde kremkonsistens Spekelaks fra "Lofoten", med seterrømme, sitron og rødløkskiver Lagdelt gulrot- og pastinakkpaté (kok grønnsakene møre, fres i matmølla, tilsett fløte - ca. 2dl til 1kg grønnsaker - og sammenpisket egg - 4 stk pr. kg grønnsaker - , smak til med salt og steik i vannbad som en karamellpudding) Mandelpotetsalat (Kokte mandelpoteter, vårløk i skiver, peanøttolje og litt salt) Grønn salat med reddikskiver og peanøttolje Et allerinnihelsikes kakebord til dessert. Vi spiser ennå av restene... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 hørtes komplisert ut sako........og djævelsk godt!men er godt fornøyd med litt for mye nyfisket ørret i magen nå .(årets første ørreter) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Vi hadde konfirmasjon i går. Hovedretten bestod av surra steik av hjort og helstekt rådyrlår. Kjernetemp på rundt 67 grader og en hviletid på 20 minutter mens kokken styrte med andre ting Har sjelden smakt mørere og saftigere kjøtt - NAM!! Kjøttet ble lagt på en seng av grønnsaker, gyldensteikt sopp og hermetiserte pærer med tyttebær. Nypoteter og en himmelsk god saus hørte også til. Takk til kokkesvogeren som lekte seg på kjøkkenet mens vi svetta i kirken Desserten var jordbær i gelè med vaniljesaus og hjemmelaget ostekake med blåbær/kirsebærsaus. Vi var så mette til slutt at vi glemte å ta opp iskakene Detta så utrolig delikat og godt ut. Flott konfirmasjonsmat det der !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Åååååhh.. så jo kjempegodt ut Gratulerer med konfirmanten. Heldigvis har jeg nettopp spist, å nå sitter jeg med ei skål jodbær med vaniljesaus å nyter synet. Har vert på tur med unger og hunder i dag, fikk en ørret også tross det kalde været, snødde faktisk bittelitt, he he, ja sånn er våren. Hadde konfirmasjon i fjor vi, så nå er det bare fire igjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 ...Hadde konfirmasjon i fjor vi, så nå er det bare fire igjen Velkommen etter! (vi er ferdig med den femte og siste ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.