Jump to content

Hornady Jet 40 grs - noen som kjenner den?


ko-stens

Recommended Posts

Ser nå litt ut som en "kutta soft point" syns jeg, er faktisk litt spent på hva slags ekspansjon man får med slike kuler selv. Skal prøve nå til helga, med no selleri&gullerot skudd som er kappa av tuppen på. Kan jo si fra åssen de går hvis det er av interesse :wink: . Er .222 50grs SP ammo.

Link to comment
Share on other sites

Denne kula er beregnet på gamle rifler i cal. 22 Hornet. Disse var laget med samme løpsdiameter som 22 lr. Derfor er dette en .222 kule og ikke en .224 kule, som du skal bruke i cal. 222 Rem. Du må gjerne prøve, men jeg tror ikke du får god presisjon med disse.

Link to comment
Share on other sites

Nja, den er vel strengt tatt beregnet på revolverpatronen .22 Remington Jet. Denne patronen har også vært kamret i bøylerifler, og det er grunnen til at kula er flatneset. Det stemmer dog at diameteren er .222", og at den derfor i utgangspunktet er uegnet i .224" piper.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ok. Da vet man det. Har ikke rukket å bestille, så greit med kjapt svar! Takker! Da blir det vel til at jeg bestiller enten Berger 30 hp eller Vmax 40 tenker jeg. Må gruble litt... Måtte jo så klart få kanonsamling på siste serien med de siste Bergerne, som jeg egentlig har gitt opp i forhold til Vmax... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...