Jump to content

JAKTFELT TRENING


pettern

Recommended Posts

Jobber nå med og få til et jaktfelt stevne i ringsaker og der har vi nå vært påp en befaring hvor vi har tenkt og ha noen av felten, og vi prata litt rundt det og kunne ha noe fast mål som det gikk og ta en lørdag innemella og få til trening for jegera, tror det kan være en god start for og få opp aktiviteten og ikke minst jegera får skutt på flere forskjellige figurer og hold en den kjeie 100m og reinsfig. dette kan og være bra for jaktfelt som gren når kansje flere jegere etter vært tar steget og vil delta på et stevne, for noen er dette et stort steg tydeligvis. da kan det være lettere etter og faktisk ha skutt et trenings stevne før en blir med på et ordinært stevne.ikke minst så vil dette kansje dra flere ut av sofaen og bli med på noe uten om pliktskudd og den STORE OPPSKYTINGA.vet ikke om det er flere rundt om som har tenkt noe rundt dette.

Link to comment
Share on other sites

Vi har arrangert en del treningskonkurranser på onsdagskveldene nå på senhøsten og vinteren. Vi er ikke så mange, og klarer av opp til 18 skyttere på en kveld. Vi skyter alle 6 hold fra standplassen på 100m banen, og har derfor max 113 meter. Stativene vi bruker er permanent oppsatt for jaktfeltkonkurranser og trening, og vi har lyskaster som dekker hele området. Vi prøver å ha et enkelt og uformelt opplegg der vi dømmer og anviser hverandre og alle er fremme til skivene etter hver runde med skyting.

 

Vi tar oss tid til en kjapp finale for de beste, slik at man får trent litt på den situasjonen. I etterkant legger vi ut en liten rapport og gjerne noen bilder på nettsidene. Tror det hjelper til å trekke folk med.

 

Det er selvsagt mest gamle kjente som kommer, men det dukker stadig opp noen nye fjes også. Forhåpentligvis er terskelen for å bli med på en slik treningskonkurranse lavere enn for å bli med på et stevne. Når man er trygg på slike treninger er veien videre til stevner kortere.

Link to comment
Share on other sites

Grimm, nå skulle jeg ønske jeg bodde i Bergen. Den treningen hørtes svært morro og nyttig ut!

 

Det blir liksom ikke helt det samme å trene for seg selv når ingen andre er på banen. Kjedelig er det også å fikse blinker og stativ for så å skyte. Er som regel ødelagt i armen til å trene fornuftig etter slike anstrengelser :)

Link to comment
Share on other sites

Trening til jaktfelt eller skytegøy er det flere som driver, her er noen av bjf sine skyttere en fin vinterdag på Kismul.

normal_DSC_bjf1.jpg

Vi skyter på avstander fra 40m til 200m. Dagens skytinger var på de tre korte holdene 100, 60, og 40m.

normal_DSC_bjf2.jpg

Det er jo fremdeles provisorisk hos oss, men det blir jo miljø av å samles.

normal_DSC_bjf3.jpg

Standplassen har plass til 6-7 skyttere. Men vi har tid i masser når vi samles om formidagen.

DSC_bjf4.jpg

Lørdagene når vi er flere er det litt trangt om plassen.

normal_DSC_bjf5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...