Jump to content

Arrowmaker

Members
  • Posts

    1,062
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Arrowmaker

  1. Arrowmaker

    Spesialpistol

    @Torf Hva er høyden på denne Walter PPS?
  2. @Torf Nydelige våpen både Manurhin og Colten. Dessverre ikke noe for meg da jeg har nok med å skyte rev, mil, fin og grov.
  3. @Torf Jeg tolker svaret ditt over her at du ville foretrekke stigning 1-14 i forhold til presisjon. Jeg er usikker selv om en krappere stigning høres fornuftig ut med tanke på mer moderne patroner. En herremann på Lierhøgda eksperimenterte mye med forskjellig stigning i .32 S&W Long som jo også har denne 1-18 3/4 stigningen, uten at han så noen signifikant forskjell. Selv Manurhin har jo 1-18 3/4.
  4. @Torf Har du noen formening om hvor mange av disse som ble brukt i S&W rammer? Må tilstå at jeg aldri har sett en.
  5. @TorfBudsjettutgave i forhold til å slakte en, eller kjøpe et Colt Python løp, kan nok stemme rent økonomisk. En smartere og mer fleksibel løsning vil jeg kalle det. Her kan man ha både revolver og spesialrevolver på samme ramme. Python løp ble jo i sin tid forsøkt i S&W først og fremst for sin meget gode presisjon. Om det var/er riflestigningen i Python på 1-14 som gjør det, mot S&Ws 1-18 3/4. eller at Colt rett og slett lagde bedre løp vet jeg ikke. Uansett, det som kan gå, blir prøvd i jakten på en bedre musefelle. Smolt var vel også en sjelden kreasjon, forbeholdt de med penger, muligheter eller bare måtte ha/prøve. Endring på endring. Får skylde på alder. Dan Wesson var populær til metallsilhuett også pga god presisjon. Men her er riflestigningen den samme som for S&W. Men, det relativt tynne løpet er forspent mellom ramma og mutteren i enden på hylsa. Enkelte hevder at denne forspenningen kan være med å gi god presisjon.
  6. Jeg vil nok anta at grunnen til det er et potensielt bedre DA avtrekk på S&W.
  7. lolinski. Dan Wesson løpshylsa er tyngre enn S&W mod 14 løpet. Tyngre løp = mindre munningsvipp = kornet raskere tilbake på målet.
  8. Nei, tror neppe det, men hvem vet? Denne fikk jeg tak i på et innbytte.
  9. Mange kjenner begrepet Toten sjampanje, hjemmebrent og Nyco. Ja, enda til Odals campari, hjemmebrent og neseblod. Men hvor mange har kjennskap til Toten revolveren? Jeg tør ikke tidfeste den nøyaktig, men si på 1980 tallet en gang. S&W mod 14 var vel på den tiden den gjeveste feltrevolveren, men noe lett. En kompis, Arnulf "Nuffe" Gjetmundsen, for øvrig en av landets beste revolverskyttere på den tiden, kom opp med ideen. Lindstad på Gran var Dan Wesson importør, så det var kort veg over Lygna etter løpshylser, muttere og verktøy. Nytt løp måtte dreies da S&W har 36 gjenger på tommen, Dan Wesson 40. EN stift på Dan Wesson mellom hylse og ramme sørger for orienteringen ved montering. Dette gikk ikke på S&W ramma. Det 'n Nuffe og gutta gjorde var å lage et nytt baksikte, Manurhin kopi, og med ei leppe stikkende fram foran ramma. Et tilsvarende halvmånespor ble frest i sikteskinna på løpshylsa. En annen kompis, Geir "Brurun" Nordrum, RIP, tok over revolveren til Nuffe. Han hadde også løp og hylse liggende som jeg fikk for en billig penge. Jeg ville nemlig ha en ren 38 til feltskyting da jeg var lei av å pusse karbonringen i 357 tønna. En mod 10 ble innkjøpt og modifisert. 'N Per som hadde stått for sikteproduksjon hadde pensjonert seg og dratt på fisketur i Valdres. Men, J&F på Gjøvik har egen børsemaker, en flink kar som var behjelpelig med både løsning og fresing av deler og sikteskinne. Prinsippet på min er det samme som på originalen, bare at jeg har sølvloddet fast styringen til løpshylsa på ramma. På Kapp bor 'n Odd med dreiebenk i garasjen og benk som slår 36 gjenger på tommen. Han både dreier og freser i dreiebenken, det er ikke den ting han ikke får til, men så er han også pensjonert verktøymaker/finmekaniker. Så, heldig er jeg som får hjelp av så dyktige kompiser. Så, da er jeg med å holde konseptet Toten revolveren i live. Finish sa du? Joa, kanskje en gang, men fin finish har aldri truffet noe eller forbedret resultater. Så kanskje en gang.
  10. Fortresavslutningen er ibenholt ser det ut for meg som. Så må være litt forsiktig med denne da. Kinnstykket er jo typisk tysk, østerisk, så opphavet synes klart. Gudene vet hva Rem. hadde i tankene. Denne rifla, om ikke med helstokk, var jo utgangspunktet for Jeff Coopers scout rifler. Kanskje litt derfor øynene drog seg mot denne. Total lengde er 94,5cm, hendig sak.
  11. Ikke Finn. Mer krokete veger enn det. Bilder kommer forhåpentligvis senere.
  12. Morn. Foreløpig ut av dvalen hva rifler angår. Jeg har kommet over en Remington Mohawk-600 helstokk i .308 Win. Den skal ha en litt spesiell historie da Remington, i 1974, sendte 142 løp/låskasser til en skjeftemaker i Stuttgart, Tyskland. Når en var ferdig ble denne sendt til Remington. Visst nok terminerte Remington kontrakten, og skjeftemakeren beholdt løp/låskassene som han ferdigstilte. Alle 141 rifler ble nå solgt til Stuttgart Gun & Rod klubb som igjen solgte 70 eksemplarer videre til Heidelberg Gun & Rod klubb. Hvor de så er blitt av er ukjent, men denne ene har nå havnet i mitt eie. Er det andre forum medlemmer som har maken, eller kan fylle ut historien til disse riflene?
  13. Det er utrolig mange stilige detaljer på Gørringen sin rifle også. Kvartsikring allerede og Greenersikring m.m.
  14. Takker for enda en interessant artikkel om Mauser M98. Jeg har en bemerkning til den sivilbygde riflen i 8x57 som forfatteren antar at forskjeftet har blitt kappet ned fra en helstokk. Jeg mener å huske at 3/4 lange forskjefter var en egen Sør-Afrikansk stil? Langt tilbake i hukommelsen lurer jeg på om det var en bruker her inne som hadde eller bygde seg en slik?
  15. Riktig utført, nei. Modifikasjonen er på fremsiden av utdrageren. Det eneste problemet jeg kan se er at utdrageren blir tvunget utover og over hylsekragen. Hvor mange ganger den kan gjøre det for den eventuelt ryker vet jeg ikke, men jeg har heller ikke hørt om at den har gjort det ved slik modifikasjon.
  16. Når det ikke finnes reelle gode argumenter mot M98 som jaktrifle, beveger tråden seg over i alternative argumenter og provokasjoner De fleste rifler leveres jo med en bruksanvisning om virkemåte. Det skal mye til at en hjemmeværnsmauser har det, men derimot finnes det utallige mennesker rundt om på skytebaner som kjenner M98 systemet. At en har unngått å vite at M98 er konstruert for å mate kun fra magasinet er nesten utrolig . At en heller ikke vet at kun et mindre mekanisk inngrep tillater å lade fra toppen og rett i kammeret er nesten like utrolig hvis dette er et reelt behov ved konkurranseskyting.
  17. En mulig løsning kunne jo være å skyte ut det meste av revirdannende ulv ved grensen, la de utvandrende løpe spissrot vestover for å lære dem en sunn frykt for mennesker, og la de etablere revir der de selv fant det for best
  18. Nå er jeg ingen ekspert på ulvens utbredelse, men at det meste av ulven befinner seg i ulvesona har vel mye med å gjøre at svenskene har størst konsentrasjon av ulv rett over grensa? Og svenskeulven utvandrer vestover. Da ulven en gang var en del av naturmangfoldet var jo utbredelsesområdet mer jevnt fordelt. Nå blir jo ulv utenfor sona skutt (etter lang og treg behandling) så etablering av nye revir blir jo vanskelig med dagens politikk.
  19. Jeg er ikke uenig med deg jeg heller , men mener at det blir uredelig å snakke om viktigheten av naturmangfold, det begrepet mener jeg også innebærer naturlig spredning etter ulvens forgodtbefinnende. Det vi ser i dag er et politisk styrt "naturmangfold" tredd ned over ørene på folk med alt det innebærer av ødelagt livskvalitet og tap av inntekt for veldig mange folk.
  20. For det første synes jeg det nærmest er utrolig i det, i hovedsak sosialdemokratiske Norge, at kun en liten del av befolkningen får ta del i problemene og gledene ved å opprett ei ulvesone. Hvorfor er ulven det eneste rovdyret som skal forvaltes innen en geografisk sone? Det hevdes jo at ulven er en del av naturmangfoldet, og da ville en jo tro at naturmangfoldet skulle gjelde over hele landet? Ellers må vel ulvesona karakteriseres som et reservat. Om ulv vil ta menneske kommer vi nok til å diskutere helt til den gjør det. Jeg går jo ut fra at myndighetene mener det skal være ulv i sonen til sola slokner. Matfatet til ulven krymper for hvert år. Hva kan skje når bufe ikke lenger blir sluppet på beite og hjorteviltstammen er oppspist? Hva gjør ulven da?
  21. Husker det var mye prat rundt om kring i forbindelse med dette ja Var ikke mye av problemene rundt det selvkonstruerte boksmagasinet og at magasinlåsen hadde en tendens til å bli utløst i tide og utide? Jeg hørte her om dagen at NM149 nå gikk for alvorlige summer. Om dette var et isolert tilfelle av optimisme vet jeg ikke eller om det er gjengs pris.
  22. @ Kuli. Du er flink til å flytte målstolpen. Men ok, diskusjonen dreier seg altså om en Hv M98 med billig ettermarkedstokk, omsmidd hevarm, påmontert kvartsikring og en billig kikkert type Tasco. Enig? Har du noen formening om hvor mange tusen elg, rein, hjort og rådyr som har blitt skutt med en slik rifle? Når dyret er felt og eieren fornøyd, er det da godt nok etter din mening? Du mener det er for dårlig, men da snakker du jo om personlige preferanser og ikke objektive tekniske egenskaper ved systemet M98, og det blir da heller ingen ting annet enn dine personlige meninger. @seawolf. Jeg er enig i at en diskusjon uten et konkret emne er ufruktbart og kun vil gå på personlige preferanser. Slik jeg oppfattet diskusjonen i begynnelsen dreide det seg mer om konstruksjon og mekaniske egenskaper til M98 systemet. Det har blitt stilt konkrete spørsmål om hva som objektivt setter moderne konstruksjoner foran M98 til å være ei "brukbar jaktrifle" uten at jeg kan se at noen har kommet med et overbevisende svar på det. I stedet blir diskusjonen vridd over på subjektive vurderinger og grad av ombygning hvilket har lite med saken å gjøre etter mitt syn.
  23. Hvem som forstår hva eller ikke, kan kanskje også diskuteres En i utgangspunktet vel fungerende HV M98, fungerer vel like bra til sitt bruk som en som har blitt ombygd og customisert. Det arbeidet handler jo i all hovedsak om kosmetikk og ellers brukerens personlige preferanser. Svjv ble jo M98 også brukt som skarpskytter rifle i Ww2. Her fungerte den jo også helt greit, men til Norsk jakt blir den altså for dårlig??
×
×
  • Create New...