Jump to content

tjuvparing?


Bård 308

Recommended Posts

Samme her, tispe hadde løpetid i begynnelsen av desember. Hunden fikk jaktpause fra dag 8 til 20. Så var det full jakt igjen. For 1 uke siden var det melk i pattene og den har endret adferd. Driver å parrer seg på de andre hundene, stjeler maten deres osv. Hun legger også veldig på seg, så hun får mindre mat i håp om at det skal gå over. Regner med det er innbilt svagerskap, da magen er like slank som før selv opp pattene eser ut. (Håper ihvertfall det!)

Er det noen enkel måte å skille innbilt svangerskap fra at tispen er drektig?

Link to comment
Share on other sites

Dersom det er innbildt svangerskap kan også det å smøre inn pattene med hvit kamferolje fungere greit. Svir kanskje bittelitt for hunden, men ikke mye, men det hindrer både at hunden suger melk av seg selv samt at de andre heller ikke gjør det.

 

Jepp, har ei her selv som har bra med melk nå - men jeg vet 100% sikkert at hun ikke har valper.

Link to comment
Share on other sites

Uansett så tror jeg at det er forseint å gjøre noe med det om det er valper nå, idag kom det en slags seig væske ut av bakenden på tispa...puppene er fulle av melk...skal ikke mye til før det lekker.

 

vi får vel bare se iløpet av de neste dagene...om det skulle være tjuvparing, så er sjansene store for at det har vært en dachs eller en drever på ferde.

Link to comment
Share on other sites

Desom hun begynner å slime, så er det jo ikke usannsynlig at hun er drektig og jula var jo for omtrent 8 uker siden, så om noen dager blir det vel valper. Du får begynne å orientere deg om emnet, dersom du ikke har erfaring fra tidligere og så er det vel lurt å opprette kontakt med en veterinær som kan hjelpe til i tilfelle komplikasjoner.

 

Jeg bare lurer på dette: Hvor vanlig er det at man sjanser på å slippe en tispe på jakt i løpetiden, dersom man ikke ønsker valper av type eventyrblanding da :wink: ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...