Jump to content

fossnes

Members
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

fossnes's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Spennende at du kjøper unghund. Har selv tenkt på å trene opp et kull og selge unghunder som driver. Men vurdert markede som for snevert.
  2. Vanlig service på DC 30 og DC20 er å bytte batteri og antenne! Alt etter bruk og ant, jakt dager, vil 1-3 hvert år være normalt. Batteri kapasiteten synker etter alder på batteri. Dvs halsband går fortere tom for strøm. Antenne får stadig små knekk/brudd som tilsist gjør at du mister kontakten med signalet fra halsband på kort avstand. Mine dachser knekker antenner stadig, ( da mister jeg kontakten på 200 meter). Sist kjøpte jeg lengre antenne som skulle øke rekkevidden 50%. Den er også 50 % lengre enn orginalt og på en dachs ser det veldig merklig ut. Regner med den blir knekt ganske raskt.
  3. Godbit ved dressur. Kjøper billig pakke kyllingbryst som stekes og kuttes opp i små terninger (1x1 cm) (Fryses ned i posjonspakker 10-15 terninger) Får en terning når det går bra. Bruker du klikker går det ofte mer og du kan halvere terningene, slik at de holder lenger.
  4. Dachs er kanskje den rasen som er mest allsidig?. En i klubben(AADHK) har en korthårsdachs som ble Norsk Champion i 4 greiener. Utstilling spor, hi og drev. Flere i klubben har hunder som er kombinert Drev champion og hi champion. Har ikke hørt noe negativt om den kombinasjonen. Den ene av de var med i NM drev i fjor. Har dog vært med på å hente korthårsdachser ut av grevlinghi under rådyrjakt. (Men det var nok mer hi linjer enn drevlinjer i disse hundene). Strihårsdachsene pleier å ha sterke drevlinjer og mindre hilinjer , men det må du sjekke på egen hund.
  5. Akkis linjer er sikkert bra, men det er endel som har ymse erfaring med selger. Her har vært mye rot, både med økonomi, stamtavler og jaktgarantier!
  6. Mange som begynner med dachs og bytter til drever etter som kunskapen øker. Dachs er lett å få til krever lite plass og driver ikke så hardt som en drever. Så har du alle begrensingene prg, avstørrelsen på dachsen. Dreveren er 3X dachs og jakter mye mer, men krever derfor enn mer erfaren eier. En uerfaren drevereier får som oftes en jaktidiot, (har aldri hørt om drevere som ikke vil jage) Men lydighetstrening med en hund med så stor jaktlyst krever erfaring. Men har du talent og stor hundeforståelse så takler du fint de fleste hunderaser. Basset rasene har jeg ikke prøvd meg på enda!
  7. Min fikk innbilts svangerskap i de neste påfølgende løpetidene. Løpetiden ble også mer uregelmessige en stund etter kullet. Som tidligere sakt så blir patten litt større slik at de slites mer under jakt.
  8. For en stund siden hadde vg? en liste over de 10 mest farlige hunde rasene, Det var en amerikansk undersøkelse basert på alvorlige bittskader på mennsker i løpet av året (derav mange som døde). Den listen hadde helt andre raser på topp.
  9. Miljøbensin-er ikke det 2% olje i(gressklipperbensin)
  10. Snakket med 2 bekjente som ikke hadde merket noe til hakkete skjermbilde enda i år, men de peiler bare på 1 hund. Begynner å danne seg et bilde av at Astro 220 sliter med Topo Premium-kart og problemet øker når du følger flere hunder. Peiler du 1 hund- Topo Premium-kart/men raskest med Topo Adventure kart Peiler du flere hunder (bruker flere båns i løpet av dagen) anbefales Topo Adventure kart
  11. Hei, etter å ha innstallert Topo Premium-kart på min Garmin 220, merket jeg at den jobbet tyngre.Det toppet seg etter to helger med jakt da skjermbilde tilslutt ble stående å hakke. Har oppdatert både astro 220 og bånd-D20/30 til siste software. Uten at det hjelper (kanskje tvert imot) Det pussige er at den virker greit i starten men så blir den treigere og treigere. Den virket greit på kart(map) uten hunder å peile. Det kan virke som kombinasjonen tunge kart (spesielt premium-virker bra med Adventure) samt peile hunder som er i stadig bevegelse blir for mye for astroen. Spesielt ille blir det når lagringsminne begynner å fylles opp!!! Følgende ble gjort for å bedre sittuasjonen. Hadde kart over Kristiansand/Hadangervidda /oslo , skrudde av Haddangervidda /oslo. Merket raskere bytte av skjermbilde selv på rein Map funksjon. Slettet alle spor på astro og hundebånd. Merket at nå var skjermbilde betydlig raskere i dogmap funksjonen (men ikke så rask som i rein map) På slutten av dagen begynte skjermbilde i igjen å bli litt tregt. Gikk inn å justerte ned lagrede sporpunkter fra 9000 til 5000. Da gikk bytte av kartbilde raskere igjen. Rakk dog ikke å teste mer på dette punktet. Foreløbig konklusjoner er at etter en viss tid ved bruk av Topo Premium-kart i astro 220 oppstår problemer med hakkete skjermbilde. Jo flere band du peiler jo værre blir det. Jo flere/lengre spor som er lagret i astro/hundebånd jo treigere går det. Redusere antall lagrede kart samt frigi minne på astro (slette sporlogg samt redusere ant lagrede punkter) ser ut til å hjelpe noe. Siden problemet var minder ifjor enn i år, kan det virke som oppgraderingene fra Webupdate har fått astroen til å jobbe treigere (fyller opp minne og arbeidskapasitet?)
  12. Er unitene oppgraderte til siste software? Ja oppgraderte for 1 mnd siden. Hadde ikke problem før oppgraderingen. ?? (Muligens Ny software er som Window Vista??) Kan man nedgradere til lavere programvare eks.3.20, for å se om det løser problemet?
  13. Min erfaring etter å sett utallige hundeslagsmål er å la dem ordne opp selv... Blander man seg så er det trolig at hunden enten føler at han må beskytte eieren sin, eller at han tror at han nå får hjelp. Det er og veldig typisk at ingen av hundene biter eller skader hverandre (betydelig) før en blander seg. Det er da klørne og tennene blir satt i aksjon. Minn erfaring er dessverre motsatt. Har under trening av Dachs blitt angrepet av andre hunder. Det ene til felle var sykkeltrening i bånd. Stor løshand hund kommer inn bitter dachs over ryggen og løper av gårde med dachs. Grunnet vekt av sykkel som veltet, mistet den grep. Nytt bitt over mage før den prøvde å stikke av med dachsen. Oppfattet situasjonen som et bytte angrep. Dachs overlevde med indre skader. Et år seinere på skitur i bånd. Møter mammutt?/alska-husky? snørekjører. Snapper dachs over nakken og løper avgårde med dachsen. Dachs livløs- blir gjennomlivet. Men skader i strupehode-hals satt en stopp for videre jakt. Muligens at størrelse forskjell gjøred at dachs ble oppfattet som bytte?. Ville tro at jevnstore hunder ble enige men er det størrelse forskjell så gjelder andre regler?
  14. Fixet så det ble sitat. Jegermeistern. Hei, vi har 3 stk GA220 som alle hakker på skjermbilde,Virker som prossessor i GA220 blir overarbeidet. (Som en treg PC uten arbeidsminne). Har nye kart med eiendomsgrenser1:20000 over hele Sør norge- samt sporet på 3-4 hunder på engang, da ble det for mye tydligvis. Har nå slettet sporlogg og deaktivert kart. Har ikke kalibret kompas, men det må prøves til helgen. Skal gi tilbakemelding.
  15. Hei, astro 220 som har begynt å hakke. Når hunden beveger seg så byttes kartbilde på skjermen, men dette går så tregt at det aldri blir ferdig. Kunn når hunden står i ro får du reint kartbilde. Dette gjelder 3 astroer. Hva er feil? Uten hunde bånd(ikkepeile hund) så funger er den som normalt. Virker som minne er fult slik at den jobber tregere, er det noe som kan slettes/øke minnekapasitet slik at jobber normalt?
×
×
  • Create New...