Jump to content

Halvauto i 45/70


Mikkel

Recommended Posts

Har fundert litt på om det hadde latt seg gjøre å bygge om en halvauto hagle til 45/70. Trykkmessig bør det ikke være noe problem, siden mange brytvåpen er kamret i kaliberet gjennom tidene. Ser for meg at man bytter haglpipa med riflepipa, eller limer riflepipa inn i haglepipa. I tillegg må magasinrøret byttes. Er det noen her som trur dette lar seg gjøre? En halvauto 45/70 med 6-9 skudds kapasitet høres iallefall fryktelig artig ut :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis man går utifra en hagle i kaliber 20 er det ikke veldig stor forskjell i bunndiameter. Burde vel la seg gjøre å tilpasse. Ganske feit rim på 45/70'en. Dyrt? Har ikke sagt at det skal være en budsjettbørse. Spørsmålet er om det lar seg gjøre...

Link to comment
Share on other sites

En 45/70 måler 15 mm rundt kraven og en cal 28 haglepatron måler 17mm så det er vel den eneste som kan være i nærheten å bruke.

Du skriver at trykkmessig er det ikke noe problem. Er ikke helt enig der. Selve børsa tåler det nok men det er låsinga av sluttstykket som blir problemet. I en halvauto rifle er det roterende sluttstykkehodet(Browning , Merkel, Remington, Winschester) som låser med mange små låseklakker i kammerenden på pipa.(Har selv en rekyldrevet HK 770 som har et helt annet system men vet ikke om noen hagler som har noe som ligner. Benelli hagle måtte vel bli det nærmeste siden den også er rekyldrevet)

Dette har du ikke på hagler som er begrenset til ca 1300 bar. Vet ikke arbeidtrykket på en moderne røksvak 45/70 men antar at det er i allefall det dobbelte.

Og som en annen bemerker over at det ikke er lov med andre halvautorifler enn de som står på POD sin liste så børsa ville jo ikke være lov å eie her i landet.

Link to comment
Share on other sites

Får finne en halvauto i .410. .410 hylsa er som en litt lang .45Long Colt.

 

Oal Basediameter Randdiameter

.45-70: 64,8mm 12,8mm 15,4mm

.410: 76,0mm 11,9mm 13,3mm

 

Remington 1100 leveres i .410. Magasinet må forlenges for å får noe særlig mer enn 4 skudd i magasinet. Pipa bør antakelig gjenges i kassa.

 

 

- Øivind

 

Edit: Lagt til litt info.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...