Jump to content

rype-fuglejakt i utlandet


teo

Recommended Posts

hei lurer litt på hvordan situasjonen ligger rundt om i verden med mulighet for god rypejakt og kanskje skogsfugel??

tenkte på findland,scottland,island,canada osv finnes det land som er vært et besøk og med bra bestand av fugel?

norge og sverige følger jeg jo litt med på men hører jo aldri om det store utlandet så kom med erfareinger og hva dere har hørt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Har selv sett igjennom saken, kontinentet, kanada, usa, UK og island. Bare for å si det sånn: Norge er billigst og best. (Swe og FI eksludert, ganske like som oss om du kommer dit)

 

Har vært i kontakt med noen firmaer i Scotland, Wales, og Nord England. Du kan skyte deg tom for ammunisjon i alle norges hagle butikker. Rype, Fasan, ender, woodcock, gås, duer osv. Men det koster. Fugletettheten er høy, men mye arbeid går ned i det. Viltpleie,biotop pleie og mere. Absolutt verdt en tur om du har penger og er flere. (Har selv ikke jaktet enda, men vært med engelske kamerater som har jaktet).

 

Kontinentet, mange muligheter, Spania, Frankrike, Bulgaria, Romania, Italia, Sveits, Polen, estland, østblokk land. Alt fra småvilt til store hjorter. alt foregår "ordnet". Til ett slott, eller estate. gjerne pakker på flere dager. koster mye, skal visstnok være stor tetthet, men vet ikke. I Frankrike er det disse "estatene" (store gårder) som istedenforådrive jordbruk avler frem fasaner, woodcock, ender. og har prima biotop. vanligvis må du være medlem, eller være spesielt invitert. Veldig gøy da fuglene er tilnærmet "ville". og litt "over gjennomsnittlig intelligent". Men for Norsk jeger ikke akkurat utfordrende.

 

Island, var veeeeeldig nære å reise dit selv til høsten. Jakt er god, mye fugl pga nye kvotesystemet. ikke noe snarefangst (?) veldig billig å dra dit og pepre ryper til dne store gullmedaljen. Men umulig å ta med hund.

 

Canada, må ha en eller annen "lokal" bekjent. Hvis ikke er det vanskelig å komme til "gode steder". Enten privat eiendom, hogget ned, osv. Kan jakte Kalkun, og Blue grouse (noe likt Orrfugl) kan være billig, men totalt sett er prisen høy. fugletetthet varierer veldig.

 

USA: ranch, eller rough shooting. Har selv ikke jaktet på verken av disse. på ranch er du garantert fugl. stort sett fasan, noe kalkun. skal visstnok være en annerledes opplevelse. Når det kommer til roughshooting så varierer det fra stat til stat og "kommune til kommune". Jakten er veldig spesifik i tidsrom noen steder. 1 til 2 uker, osv. Og om det er tillatt å jakte osv. Har ett par venner som har drevet med Kalkun jakt på østkysten og fra det de forteller så er det "litt galskap". Hagle skyting på 70-90 m med spesiel ammunisjon. Kalkunen skal visstnok være enda værre å få skutt enn en Tiur. (allikevel får de skutt kalkuner og jevne nordmann ikke tiur?) Pris varierer fra veldig billig til topp dollar.. du må også ha jakt sertifikat og gjennogå noe kurs (ala jegerprøve) i visse stater.

 

 

Norge, Sverige og (Finland) er vel totalt sett, ett veldig bra land å jakte i. Mange terreng, store overflater, og "vanligvis nok fugl".

Hvis du virkelig vil ha en super jakt opplevelse så prøver du Island, UK, Romania/Bulgaria. Ikke akkurat noe for lommeboken hvert år, men flotte opplevelser.

 

 

Noen som vet noe om Russland? Store områder, billig land, finns det ryper der?

Link to comment
Share on other sites

Island, var veeeeeldig nære å reise dit selv til høsten. Jakt er god, mye fugl pga nye kvotesystemet. ikke noe snarefangst (?) veldig billig å dra dit og pepre ryper til dne store gullmedaljen. Men umulig å ta med hund.

Er det virkelig lov for utlendinger å jakte rype på Island? Er blitt fortalt (av en islending) at det i praksis er umulig? KAn uansett bekrefte at det er meget godt med ryper mange steder på Island. Av typen - se 12-15 stk sitte på bakken rundt om, samtidig :roll: Var ikke på jakt og holdt på å daue. Kunne finne på ta en tur dit om det er gjennomførbart.

 

allikevel får de skutt kalkuner og jevne nordmann ikke tiur

De har et lignede forhold til den som vi har til Tiur. Kalkunen er en skeptisk sak som er vanskelig å snike seg innpå, selv når du kan høre den goble (jada, jag har prøvd, men hadde ikke "permit"). At den holder seg i tetta og ikke sitter i topp er jo og kompliserende. Men tettheten er stor noen steder, og de jakter på "spill". Buejegerene regner den som meget utfordrende, med rifle/hagle burde det være enklere enn storfugljakt her hjemme - med god margin.

 

Bluegrouse er ei diger kulørt "rype", og om en kjenner noen som vet noe, så kan en finne nokså tette bestander i f.eks. Idaho og Montana, på public/federal land. Der jeg var på svartbjørnjakt var det flusst opp med dem, men de fløy ut på langt hold.

 

Nordfinland har jeg blitt fortalt skal være veldig bra på rype.

 

Annet vilt som er billig å jakte på/skyte mye av, er jo javie og hog i sørstatene. Det er "nær-gratis" og det kryr av dem, men javiene er lettskremte og svina lure.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...