flanged Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Heisann. Jeg er på utskikk etter en ny svartkjele og ei steikepanne som skal følge meg på jakt, fiske og fangstturer ! Noen som har anbefalinger til kjøp her ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villmainn Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Jeg vil anbefale denne stekepannen http://www.naturmagasinet.no/index.php? ... ucts_id=40 Finnes i to utgaver. Jeg ville ha valgt den uten teflon da det er noe dritt som blir ødelagt, og helt unødvendig. Bruk mye smør heller Til svartkjele funker det meste, men jeg liker ikke de tynne alu-greiene med to slarkete oppheng. En god gammeldags kaffekjele fra Høyang (en sånn med fin bøy på tuten) er min favoritt. Har sett en nettbutikk med stort utvalg av fine kjeler i rustfritt stål, men finner den ikke igjen nå... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 15, 2010 Author Share Posted January 15, 2010 Jeg har til nå brukt en tom 1 liters hermetikboks med ståltrådhank som kaffekjele,- Utseende har egentlig lite å si, bare begge delene (panne/kjele) er praktiske. Skal ha de i sekken og bør da ikke veie alt for mye. De blir jo svarte som fy etter kun kort tid med mine tyribål !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Utseende har egentlig lite å si, bare begge delene (panne/kjele) er praktiske Uenig, kaffekoking er hellig og høytidsstemt. Matlaging over ild har et estetisk potensiale som vi bør ta vare på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 15, 2010 Author Share Posted January 15, 2010 Hehe, koser meg på min måte jeg Guttapåskauen Her trenger jeg ikke annet enn det lille som betyr så mye ... Finner svartkjele og panne lite hellig, men ufattelig trivelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villmainn Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Enig, bålkaffen er hellig! Disse skranglete alu-kjelene med to-tre-fire oppheng liker ikke jeg hvertfall. Upraktisk og unødvendig. Alle skjønner vel at en kaffekjel med en enkel hank henger rett opp og ned? Gjør den det med to? - Ikke nødvendigvis. Da synes jeg at hermetikkboksen har langt mere sjarm Problemet med sotet fra tyribålet løser jeg med å ha kjelene i en plastpose. Lett i vekt og lett å håndtere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KirkBurner Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Jeg tror jeg fikk min kjele fra xxl.. men det er vel sånn Four seasons eller hva den heter.. er en kobberish kjele tror jeg.. men veit lite om sånt.. den er ihvertfall Svart under kanskje litt stor om en skal på tur alene... i forhoold til panne.. støtter jeg meg på den som ble sagt om uten teflon kniven havner FORT nedi panna og da er teflon no dritt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullars Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 http://www.xxl.no/villmarksliv/turmat-turutstyr/kjeler-bestikk/baalkjele-0-7l-1043960 Jeg har denne. Tror den faktisk er enda mindre. Stort sett bare meg og fruen som er på tur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger83 Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Jeg har svartkjele og stekepanne fra Eagle sharp, har brukt dem i noen sesonger nå og er strålende fornøyd. Anbefales Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Å kjøpe turstekepanne er jaggu ikke helt enkelt. Den skal helst være lett, den skal helst ta liten plass og man ønsker å bruke den til flesk, pannekaker og fisk - det er nytteløst. En superlett stekepanne som rommer fjellørret er så tynn i godset at den slår seg når den kommer over varme. En teflonbelagt panne til pannekaker tåler ikke røff behandling. En god fleskepanne blir for liten for stekefisk... Man bør definere sitt bruksområde, evt. holde seg med 3-4 ulike panner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 17, 2010 Author Share Posted January 17, 2010 Steikepanna kommer nok til å bli brukt til: Småfisk, bacon, egg, bønner, pyttipanne og flesk !! Blir sulten jeg nå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 @Bjørn S Da skal du ha en liten panne med tykt gods. Lurer faktisk på om det er en jernpanne? Det er ikke håndtak på den, men det er et lite "rør" som du kan stikke inn en pinne som håndtak. Den leveres i et flott skinnetui. Den er helt suveren. Har verken link eller bilde av panna, det kan muligens noen andre ordne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Har flere panner for primuser men bare ei for bål, skulle leite den opp på Magasinet men der fant jeg ei med lokk på, supert! Da blir det trangia stekepanne med lokk på meg... Ellers bruker jeg en svartkjel fra igleskarp... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Spræk har stekepanne av jern i "gammeldags" utførelse. Malungsfors Läderprodukter har en "Villmarkspanna" som nok er litt mindre. Jeg har prøvd panna fra Spræk og syntes den var litt stor og tung. Regner med at jeg bestiller meg en "Villmarkspanna" i løpet av helgen. Den ser passe stor og robust ut til mitt bruk. http://www.spraek.no/turutstyr.htm http://www.laderprodukter.se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.