Jump to content

Villmainn

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Villmainn

  1. Vi er nok enig om det aller meste her. Men moderator mente at det er ulovlig å modifisere radioutstyr, og det tror jeg ikke at det er, radioamatør eller ikke. Det er å sende på frekvenser man ikke har lisens eller godkjenning til som er ulovlig. Alle kan fritt lodde å mekke på alle elektroniske apparater de har hjemme. Og for å slippe en bitteliten bombe; radioer kan stort sett åpnes for sending på alle frekvenser de kan motta på, ved hjelp av å kutte en liten ledning e.l.
  2. Er du sikker på at det er ulovlig? Jeg er lisensiert radioamatør, og kan modifisere alle radioer akkurat som jeg vil. Begrensningen gjelder vel heller hvilke frekvenser man kan sende på, effekt osv.? F.eks. så må man vel ha lisens/kurs for å sende på maritim VHF-båndet. Når det gjelder jaktradio så finnes det en liste over godkjente radioer til bruk på disse frekvensene i Norge (det gjorde det tidligere værtfall...). Om jeg som radioamatør kan modifisere mine radioer til bruk på jaktradio-frekvensene blir litt i gråsonen, og ingen har kunnet gi meg et sikkert svar på det. Å modifisere en radio mener jeg uansett ikke er ulovlig, men det finnes klare lover og regler for hvilke frekvenser man har lov til å sende på. Tidligere var det begrensninger på hvem som kunne kjøpe radioer beregnet for amatør-virksomhet. Disse begrensningene er opphevet, og hvem som helst kan kjøpe radioene. Hvis du mener at det er ulovlig å modifisere radioer vil jeg gjerne se en lov-hjemmel. EDIT: Tidligere var det også ulovlig med såkalte politiradioer. Radioamatører hadde lov til å lytte på alt. Alle har nå lov til å lytte på alt og alle som sendes over eteren.
  3. Villmainn

    Prosjekt kano

    Hvis den skal være god å padle alene, bør du tenke på plasseringen av det fremste setet slik at du benytter det, og padler kanoen motsatt vei når du er alene. På den måten kommer du nærmere midten og den blir langt bedre å padle solo. Dette forutsetter kanskje at kanoen er lik i begge ender, men det er de vel som oftest. Håper det var forståelig... Du må ha en avstiver i midten av kanoen. I denne kan du jo feste noen plastrør eller lignende til å sette både fiskestenger og evt. våpen i. Går jo også an å lage fine våpenfutteral i f.eks. lær hvis du har tid, evner og pågangsmot. Alle slags holdere kan jo også festes i ripa slik som ovenforstående taler har skrevet. Ripene lager du ganske enkelt av et harde treverkslister som du skruer, og gjerne støper eller limer, på både innsiden og utsiden. I disse kan du feste alt du måtte ønske av holdere osv. Noen søk på nettet så finner du masse informasjon om kanobygging. Søk på f.eks. "strip canoe".
  4. strømpen går helt fint å få på hvis man kutter bunnen ut av en 1,5l brusflaske e.l., tre strømpen på flasken, putt steken inni flasken og dra ut steken med strømpen utover.
  5. Det er lønn (flammelønn).
  6. Tittelen sier vel det meste. Damask-blader varierer kanskje mye i kvalitet, men er det generelt gode bruksblader, eller er det bare til pynt? Vil et damask-blad med smidd egg i helstål ha samme egenskaper som andre laminerte blader?
  7. Er det denne varianten, teralv? http://www.4bent.no/produkt/smadyr/burs ... -2-4mm-25l
  8. Har du god erfaring med flisene fra www.4bent.no? De inneholder vel ikke noe annet rask fra uønskede treverk f.eks.? Det er jo et veldig billig alternativ!
  9. Bør man fjerne barken fra einer og or som skal brukes til kaldrøyking? Har noen prøvd å bruke poppel til røyking? Skal visstnok være ganske vanlig i Amerika.
  10. Ser etter litt søk på nettet at det er vanlig med 11-12mm spor på luftvåpen og salong. Da var det bare denne løken av en ekspeditør som ikke visste hva jeg trengte når jeg uttrykkelig bad om kikkert til luftgevær...
  11. Har et luftgevær som jeg har kjøpt et kikkertsikte til, men ser at avstanden mellom sporene for siktefeste er for smale for montasjene. Ser ut som det er 12mm avstand på geværet, og på basene kommer jeg ikke lenger ned enn til 18mm. Noen som vet og kan hjelpe meg?
  12. Apropos kult navn er det ingen som slår CRC sin spray som heter "666" Den er djevelsk god... Mener å huske at den er beregnet på marint bruk.
  13. Treverk sprekker i utgangspunktet mindre ved langtidstørking. Sprekking skjer når ulike deler av trevirket tørker ulikt. Ved å tette endeveden med lim, voks e.l. unngår man at endene tørker fortere. Jeg kan ikke se for meg at trevirket krymper mer eller mindre avhengig av tørketid. Langtidstørking er definitivt den metoden der man risikerer minst sprekking etter mitt syn. Men det er viktig å tette endeveden. Trevirke krymper lite i lengderetningen, men kanskje ca. 10% i bredderetningen (på tvers av årringene).
  14. Er dette ekstrautstyr? Ja, diffusor er ekstrautstyr. Har sett i andre forum at denne diffusoren lager et strølys som kan virke blendende, og at problemet kan løses ved å fargelegge ringen som sitter rundt selve lykta.
  15. Enig, bålkaffen er hellig! Disse skranglete alu-kjelene med to-tre-fire oppheng liker ikke jeg hvertfall. Upraktisk og unødvendig. Alle skjønner vel at en kaffekjel med en enkel hank henger rett opp og ned? Gjør den det med to? - Ikke nødvendigvis. Da synes jeg at hermetikkboksen har langt mere sjarm Problemet med sotet fra tyribålet løser jeg med å ha kjelene i en plastpose. Lett i vekt og lett å håndtere.
  16. Den historien har jeg hørt også. Har en slik Mikkelsen-kniv etter min far, men skaftet er modent for utskiftning. Det er i lakkert bjørk, og ikke limt til tangen men en kile på hver side av bladet holder det på plass, i tillegg til klinkingen i toppen. Ikke veldig holdbart under hard bruk spør du meg. Men bladet er fantastisk!
  17. Jeg vil anbefale denne stekepannen http://www.naturmagasinet.no/index.php? ... ucts_id=40 Finnes i to utgaver. Jeg ville ha valgt den uten teflon da det er noe dritt som blir ødelagt, og helt unødvendig. Bruk mye smør heller Til svartkjele funker det meste, men jeg liker ikke de tynne alu-greiene med to slarkete oppheng. En god gammeldags kaffekjele fra Høyang (en sånn med fin bøy på tuten) er min favoritt. Har sett en nettbutikk med stort utvalg av fine kjeler i rustfritt stål, men finner den ikke igjen nå...
  18. Tjahh... Vil det bli noe fint da? Ser for meg at jeg må maskere som den rene paint brush-artisten for å få det til å se fint ut. Tenker da på logoer og 3x,4x osv. Evt. demontere hele kikkerten, noe som ikke frister så veldig
  19. Jeg har en gammel Kahles Helia-super 39/L2 (tror jeg den heter...) 3-9x42. Denne har litt "skalkmerker" rundt omkring, men fungerer utmerket. Noen som vet om det går an å få den opplakkert hos Kahles?
  20. Kjøpte nylig 2 stk. HP10 fra Fenix-Store. Er veldig fornøyd! Det stemmer at den har 4 trinn, pluss 3 "flash-modes", strobe, sos og warning flash. Knappene er litt vanskelige å operere med votter, men kommer seg etter litt "trening". Lykten virker svært solig, sitter godt på hodet, batteripakken kan separeres og bæres i innerlomma ved kaldt vær, vantett til IPX-8 standard osv. Min lykt brukes til alt fra henting av ved til hundekjøring, og jeg er svært fornøyd og kan trygt anbefale denne. Mer info på https://www.fenix-store.com/product_inf ... ts_id=1774 PS! Ved bestilling fra fenix-store får man 8% rabatt ved å bruke "coupon code: cpf8".
  21. Jeg elsker mine Muck Boots, men så får jeg ofte kalde føtter da...
  22. http://www.midwaynorge.com/
  23. Kan ikke hjelpe deg med programmeringen desverre, men kan du si noe om hvordan kvaliteten på denne virker? Har du snakket i den og fått rapport om audiokvalitet osv?
  24. Jo. VX-8 har bluetooth. Tror det er den eneste fra Yaesu.
×
×
  • Create New...