seawolf Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Fikk uventet besøk ved fuglebrettet i dag tidlig. Satt med morgenkaffen og filosoferte da jeg ble obs på en rødrev som lusket rundt og tydeligvis var nysgjerrig på meisene. Hentet hagla og fikk listet opp et vindu, og etter litt venting kom skuddsjansen. Greit å ha skogen som nabo av og til Lenge siden jeg har skutt rødrev, så jeg er usikker på om dette er en dum ungrev, eller en voksen kar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Uansett en flott opplevelse under morgenkaffen Gratulerer med en fin rev seawolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polar Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Lenge siden jeg har skutt rødrev, så jeg er usikker på om dette er en dum ungrev, eller en voksen kar? Sjekk tennene på den, bruker å gi en indikasjon på hva du har med å gjøre. Fine friske tenner tyder på ung rev, gamle nedslitte/knekte tenner er gamlere individer. Hva var vekta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakt_fred Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 gratulerer så mye med en fin rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted November 23, 2009 Author Share Posted November 23, 2009 Fine skarpe tenner på reven så det er nok en ungdom dette her. Oppførselen kan vel også tyde på det da den kom helt inn til husveggen. Fiskevekta viser 7,5 kilo Hvordan i all verden skal jeg ta vare på skinnet? Tror ikke jeg legger så mye arbeid eller penger i dette, men skulle vært artig å kunne beholde skinnet, den er jo flott i pelsen. Går det an å flå den "flat" og eventuellt salte og tørke det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola30.06 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 hvis du skal ta vare på skinnet så bør du fjerne all kjøttrester og så salter du kjøttet med grov salt. til og fjerne kjøttet bruker du kniv og sagflis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Gratulerer med fin rev. Ligner på den halvtamme vi har på jobb. Om det er den så er det en ungrev ved navn Mons og foret opp på kilovis med vafler,wienerbrød,rekesalat og skinke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted November 23, 2009 Author Share Posted November 23, 2009 Glemte å spørre om navet Ståle, men den var rund og fin Vi har hatt ett par kull i strøket her de siste åra, har sett de på jordet bak huset flere ganger, tror helst det er en av de. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 En grei måte å ta vare på skinnet på er å bælgflå, dvs, snitt opp rundt anus - ta ut bakføttene og vreng resten ned tom hodet. Deretter gnir du skinnet godt inn med fint salt, vrenger det tilbake, og graver det ned i grovt salt. Da kan du etter en drøy uke sende det til skinnberedning. Dette koster omlag 400,- Da får du et prima og mykt skinn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.