GS Terje Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Heisan. Jeg skal ha gjester til lørdag og lurer litt på menyen... Har ei røy, ikke stor, ikke liten, vurderte å bruke filetene. Hvis jeg har forrett (og dessert), holder dette til 5 mennesker? (hvorav damer...) Alternativt blir det orrrfugl, enten gryte eller pannestekte fileter. Håper noen har tips! mvh Terje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hopalong Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Det høres litt snaut ut. Jeg ville tilberedt en orrfugl i tillegg, ihvertfall hvis det dreier seg gjester som liker fuglevilt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perpålsa Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Enig med Hopalong, ville nok tilbredt en orrfugl i tillegg til røya. Det skulle nok bli akkurat passe. Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GS Terje Posted November 18, 2009 Author Share Posted November 18, 2009 Takk for råd, selvfølgelig slenger jeg på en orrfugl. Da får gjestene smake forskjellig fugl. Lurt !!! mvh Terje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Ei røy er omtrent såvidt passelig for meg, kona og tre gutter. Hvis jeg i tillegg lager forrett og/eller dessert, samt rømmebasert viltsaus til potetene. Men så liker vi fugl, da Så to fugler bør være sånn omtrent passelig, ja. Ikke glem å koke kraft på skroget, det ligger en oppskrift på slikt på Portalen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Hver av filetene på ei røy er vel 2-300 gram. Som hovedrett bør du i beregne ca. 150 gram/pers når du har 3 retter, og bra med tilbehør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GS Terje Posted November 18, 2009 Author Share Posted November 18, 2009 Oppskrifta på sausen er allerede skrevet ut.... Gleder meg allerede! Tok også med tipset om rotpure, det blir snadder. sammen med gode venner og noenflaker med Rhone eller Ripasso vin blir kvelden prima! mvh Terje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.