Jump to content

Fortrenger hjorten rådyr?


Sauer 6,5x55

Recommended Posts

Mulig det har vært tatt opp tidligere men fant ikke noe under søk.

 

Jakter i ett terreng som alltid har hatt en solid god rådyrstamme, senest i fjor var det godt med dyr i terrenget. Hjorten er en relativt ny gjest der men øker raskt i antall, blir flere og flere for hvert år, og i år er rådyrene nesten fraværende. På 11000 mål tipper jeg på ca 6-10 dyr totalt. Vi har vært forsiktig med utskytning her og rev finnes nesten ikke. Ingen ting som tyder på andre rovdyr heller....

 

Beste teorien jeg har er at hjorten fortrenger rådyrene, noen som har erfaringer på dette???

Link to comment
Share on other sites

Men elgbestanden har stagnert. Det kan nok dels skyldes hjorten.

 

Lite truleg. Hjort og elg beitar hovudsakleg på ulike vekstar, lite tyer på at dei er konkurrentar i matfatet. Pr. i dag veit ein i så fall lite om kva som skulle tilseie at utbreiinga av hjort fortrenger elgen, om det skulle vere slik. Det vil vere skadeleg å trekke for hastlege konklusjonar om slikt. Utfordringa ligg i å meistre ei god og framtidsretta forvalting av dei stadig veksande hjortestammane rundt omkring og syte føre ein god kondisjon i dei ulike stammane. Få har meistra dette og det krevjast nok ei meir målretta og rett avskyting fleire stadar. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Sikker på at du ikkje har hatt gaupe på besøk i terrenget ditt? Vi hadde mykje rådyr og endel hjort i vårt terreng for noen år siden, men så for 4 år siden var det nesten ikkje rådyr igjen. Vi trudde og at det var hjorten som fortrenga rådyra, heilt til vi så gaupe i terrenget, noko vi aldri har sett der før. Når rådyra forsvant, forsvant gaupa, og no er heldigvis rådyrbestanden på veg opp igjen :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...