Jump to content

Ønsker tips: rypemiddag på tur


Stingsilda

Recommended Posts

Laks, grønnsaker og poteter, lagt i aluminiumsfoliE og grillet på engangsgrill, er enkelt og godt. Tenkte at det var på tide å bruke noen av rypene. Det må vel gå an å lage noe tilsvarende med rype?

 

Har noen tips til god og enkel rypemiddag på tur? Har helst lyst til å unngå primus og ørten kjeler. Skal være enkelt, men godt ! (Helst uten melkeprodukter.) Greit med en del forberedelser hjemme, men ute skal den "lage seg mest mulig selv".

Link to comment
Share on other sites

Tja, du treng ei steikepanne i grunn, så kan du ta med deg følgjande :

- Rypebryst

- Ein klatt margarin

- 3-4 sneier med gubrandsdals ost

- Salt og pepper

- Champignon eller sjølplukka sopp

- 1 boks fløte

- Ferdig kokte og skrelte poteter

- Litt rørte tyttebær på boks

 

Smell litt av margarinen i panna, steik potetene og soppen med litt salt og pepper, sånn at dei er litt bruna, legg dei så over på ein tallerk.

Ha meir margarin i panna, steik brysstykkene av rypa, sånn passelig, nett så det er litt rosa i midten, legg dei også til sides for å kvile litt. Bruk salt og pepper på bryststykkene.

Fres oppi fløten, og la denne surre litt med krafta og margarinen, smak til med salt og pepper, ha oppi brunosten, og kanske ei spiseskjei av tyttebærrøra også. La dette surre 1 minutt eller 2, så har du oppi potetene og soppen, og legger brystfiletene på toppen, la dette stå og kose seg et par minutter til...

 

Så har du eit fantastisk måltid som du kan nyte i fred og ro.. Lykke til. :)

 

Edit : Såg at du ville unngå melkeprodukter.. Då får du droppe fløten og heller gå for ein sjysaus, dvs helle litt vann på steikepanna og la dette surre sammen med resten.

 

Glømte å ta med, ja du kan lage dette til i folie, men det er forbanna fort att du får ein overraskelse og folien går i fillebiter under steiking. Eg ville tatt med noko å fyre opp med, så lage ein liten steinovn, og heller steike det i folie på toppen av ein flat stein/rist...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...