Jump to content

Stingsilda

Members
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tenker rev her. Grevling har møkk med samme innhold som rev, men gjerne mer som en ruke. Regn har nok vasket bort en del av formen her. Typisk at reven prøver å legge møkka i høyden. Møkk fra skogsfugl inneholder vel sjelden hele bær?. Kråsen gjør vel at det meste er godt oppmalt.
 2. Har fått dyr to år på rad, to ulike steder. Førstevalget, simle og kalv, begge gangene. Hadde ikke tid til å jakte rein i år. Må rydde i kaleneren, siden jeg ikke klarer å takke nei...
 3. Ikke lodda, men homogen... Hva med Barnes ttsx. Den ligger vel på 10-12kr kula. Er den ok på sel?
 4. Den sitter langt inne, men nå har jeg beslutta å avslutte årets jakt i Snøhetta øst. Har vært oppe to turer. Første turen ble det en kalv. En perfekt jaktsituasjon, der jeg så en simle og en kalv på langt hold. Fikk sneket meg innpå og skutt kalven. Andre turen avsluttes nå. Ble bare tre dager. Har sett mye moskus men ikke rein. Simle/ungdyrkortet må sendes uklippet tilbake. Alt i alt fornøyd med første reinsjakt alene. 50% uttelling må jeg være fornøyd med.
 5. Jeg henger alltid viltet opp til møring I en viltpose (kjøpt på XXL). Likevel opplevde jeg sist at en flue hadde fått lagt egg på ytterste del av nakken, som lå inntil viltposen. Heldigvis sjekker jeg slaktet ofte og fikk skåret bort dette. Delte så opp slaktet med en gang. Ble anbefalt av en kollega å heller bruke laken/sengetrekk til å pakke inn viltet i. Skal nå på ny tur for å jakte rein, og tenkte å ta med sengetrekk istede. Tenkte å kjøpe noen sengetrekk. Noen andre som broker sengetrekk? Har tips om billige enkle sengetrekk? Sparkjøp?
 6. Jeg ønsker å unngå bly i kulene, grunnet fare for blyfragmenter i kjøttet. Derfor valgte jeg homogene kuler. Kjøttødeleggelser er ikke en av mine begrunnelser for valget.
 7. Jeg endte med å bruke Federal Copper Trophy 150grs. Min erfaring så langt tyder på god presesjon. Kula har fått mye positive tilbakemeldinger og kan være et greit alternativ til naturalis, dersom man ønsker å kjøpe ferdigrulla ammunisjon. Jeg kjøpte denne på Jaktdepotet.
 8. Nærmer seg reinsjakt for min del. Har jakt i Snøhettaområdet og det er meldt en del dårlig vær fremover. Er langt inn til terrenget og langt ut med kjøttet. Får jeg kalv og simle samtidig, må jeg steine ned noe av kjøttet. Hvordan håndtere kjøttet i regnvær? Ser for meg at det kan være utfordrende å få tørkehinne på kjøttet. Lar det seg gjøre å steine ned kjøttet i dårlig vær? Er det en løsning å legge kjøtt i teltet over natta, så fremt det ikke er meldt sol neste morgenen?
 9. Skal brukes til begge deler. Ønsker å unngå bæring på natta, men kjekt å ha en lykt som også er wgna til det
 10. Skal gå til innkjøp av en hodelykt til reinsjakta og generelt friluftsliv. Ønsker en lykt med godt lys, lav vekt, god batteritid og grei pris (500kr). Noen tips?
 11. Jeg er opptatt av hørselen min. Må nok gå for en større demper enn jaktfeltdemper da. Takker for rask tilbakemelding.
 12. Er det noen som har prøvd Hausken Jaktfeltdemper? http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=-1&prodid=27365 Vurderer denne opp mot Hausken JD 155, JD 184 eller JD 224. Ønsker en lett demper. Har blitt fortalt at Jaktfeltdemperen ikke demper noe særlig, verken lyd eller rekyl. Er Hausken Jaktfeldemper noe å sates på? Skal bruke demperen på en Tikka med 48cm løp, cal 308. Rifla brukes til både reinsdyr- og rådyrjakt.
 13. Du finner min endelig ladning her: http://www.robsoft.nu/databaser_se/laddata/showload.asp?MainID=4&Visa=4456
 14. Er en relativt fersk storviltjeger, så strekker ikke holdene langt. Har simle og kalv. Kalven blir fort liten når holdet strekkes. Dersom jeg rekker å lade... teste noen ladninger... og skyte inn godladningen, gjør jeg det. Hvis ikke går jeg for naturalisen. Takker for hjelpa
 15. Trenger råd om hvilken kule jeg skal velge for reinsdyrjakt. Kaliber .308W Har en pakke Lapua Naturalis 11g (170grs), som jeg tenkte å bruke på høstens reinsdyrjakt. Har imidlertid blitt fortalt at jeg heller burde velge Barnes TTSX grunnet bedre balistiske egenskaper. Hva mener dere? Hvilken homogen kule, og kulevekt anbefaler dere? Har muligheten til å lade selv.
×
×
 • Create New...