Jump to content

Oransje rester i løp og tønne etter skyting med 115gr i .38


Glenn_G

Recommended Posts

Hei. Har ladet opp noe .38 ammo til min mod 27 s&w .357mag revolver:

 

Kule: Klette 125gr CN blykuler.

Diameter: .356

Kruttladning: 5,5grains N340

OAL: 38,0mm

Hastighet: 290 m/s

 

Oppdager at etter hver serie så ligger det noen rare oransje rester igjen inne i løp og ett eller to kammer i tønna. Disse restene er harde og porøse og ca 1mm lange. Er dette kruttrester eller rester av kulefett kanskje, eller skyldes det noe helt annet?

Link to comment
Share on other sites

Ifølge ladeboken så er jeg midt på treet når det gjelder fart, men ligger under i kruttmengde. Men kan vel kanskje lade .38 hardere i .357 revolver enn i et .38 våpen ja. Men synes uansett at det er rart at kruttmengden blir såpass lav i forhold til farten, satt kula så dypt som det gikk ann da, kanskje de bør settes grunnere?

Link to comment
Share on other sites

38spl har et maxtrykk på 1200/1500 bar avhengig av standard (SAAMI/CIP), for 357 ligger det dobbelte. Man kan med andre ord lade ganske mye hardere i en 357. Jeg vil dog fraråde "38 Magnum" uten svært gode kunnskaper og måleutstyr, uten ladedata er det fort gjort å bomme.

 

Som Wadcutter påpeker har bly mindre friksjon (strengt tatt er det vel smøringen som er viktigst, ikke materialet), bruker en ladedata for mantlet vil en få lavere trykk. Jeg ville prøvd 5,0grs med N320, det burde gi god hastighet og bedre forbrenning.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg oppfattet rett, satt du kula dypt, dersom det er dypere enn data du samenligner med, forklarere det høyere hastighet (og høyere trykk). Om kula er smurt med magmafettet (rødt) kan det være noe av det som ligger igjen. Har i hvertfall aldri lagt merke til at uforbrent krutt ser orange ut. Uforbrent krutt er forøvrig helt normalt, avhengig selvfølgelig av at det er relativt minimal mengde.

Link to comment
Share on other sites

Ladedata jeg sammenlignet med hadde kun samme vekt, men der var OAL 36,5mm mens jeg hadde 38,0. Kula jeg brukte er 9mm CN kula her: http://www.kulegrossisten.com/produkter.html Så den har en veldig lang del som må være utenfor hylsa. Satt den derfor så dypt jeg kunne for å få ned volumet i hylsa. Hvis jeg heller kan bruke N320 krutt til .38'en så hadde det egentlig vært best for da kan jeg heller bruke N340 kruttet til 9mm luger med Berry's 115gr copper coated kuler.

Link to comment
Share on other sites

Brukte en Lee 124grs CN-kule i QuickLoad med samme patronlengde, beregnet trykk ble 1260 bar. Litt over Amerikansk standard, godt innenfor Europeisk og under halvparten av det en 357 tåler. Så ja, jeg er rimelig sikker :wink:

 

Du kan godt starte litt under (4-4,5) om du vil, tipper det vil holde for en grei treningsladning.

Link to comment
Share on other sites

Sykdommen sier du... Jeg lader også til rifle i .30-06(har ladet og skutt snart 300 skudd bare) og rifle har jeg ikke hatt før jeg kjøpte i sommer. Fant ut på overtid at jeg skulle skyte opp i tilfelle rådyrjakt og ladet både trenings og jaktammo selv 8) Tok 15 treningsskudd en fredag og skulle ta neste 15 + oppskyting på neste. Ammoen gikk bra og når jeg møtte til oppskyting så satt jeg bare å glodde på alle de vakre norma hylsene som jeg lurte på hvor skulle havne etter at jegrene vare ferdige å skyte, bekymret meg faktisk for disse hylsene MENS jeg skjøt opp!! :lol::?:mrgreen: Så at dette er en sykdom er det ikke tvil om!! Hold dere vekk fra hjemmelading! (og tomhylsene mine..)

(Ps. oppskytingen gikk bra :D )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...