Melk Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Hei! Det finnes jo en regel som sier 40 døgngrader osv. Som regel henger man dua opp til mørning, men i mitt tilfelle, har jeg allerede tatt ut bryststykkene siden fuglene ble ganske våte etter mye regn. Jeg vil helst ikke henge våte fugler på kjøla da jeg er redd for at kanskje dette blir en bakteriebombe? Uansett, nå har jeg hvertfall pakket kjøttet inn i gladplast, men lurer på om jeg skal legge disse brystene som er pakket i plast på kjøla noen dager før jeg fryser det. Er dette noe problem tro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tordenkil Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Ikke for å pirke, men er ikke du litt tidlig ute med duejakta?? Starter 20.08. Ellers tror jeg du godt kan la bryststykkene mørne litt på kjøla, før du fryser dem. Men ikke med plast på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melk Posted July 27, 2009 Author Share Posted July 27, 2009 Hehe, jeg sa til min samboer at jeg vedder 1000 kr på at innen noen minutter kommer replikken " er ikke du litt tidlig ute med duejakta?? Starter 20.08" Det korte svaret, er at jeg har lov. Uten om det, vil ikke kjøttet tørke hvis ikke jeg legger det i plast? Jeg hadde en aning om at kjøtt skal mørnes luftig, men jeg har ikke lyst på en "slakter skorpe" på bryststykkene. PS, duejakta starter ikke 20.08, men 21.08 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 En halv time med Bjøro Håland før avliving skulle gjøre susen. Hvem er det forresten som har så mye makt at de kan gi deg lov til å jakte før resten av verden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melk Posted July 27, 2009 Author Share Posted July 27, 2009 Nå var ikke dette en tråd om hvem som har lov og ikke lov, men hvis du skal ha det med teskjed, så er det en norsk lov under skadedyr. Mer trenger vi ikke snakke om det. Jeg spurte om mørning jeg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Og jeg anbefalte Bjøro Sorry! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tordenkil Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Jeg synes du var usedvanlig sprek som innrømte nyskutt due i juli, ja! Jeg har ikke allverdens erfaring med duer sjøl, men de jeg har skutt, har jeg latt henge med fjæra på en tre-fire døgn, avhengig av temperatur. Akkurat som jeg gjør med ryper. Når det gjelder innpakking av bryststykker i plast, ville jeg iallefall ikke pakket helt lufttett. Jeg er ingen ekspert, men er redd for at man setter igang en annen prosess hvis man stenger ut all luft uten å fryse kjøttet. Ellers tror jeg du kan fryse inn stykkene med en gang også, og likevel få godt resultat. Regner med å få tilbakemelding på dette her inne, ganske snart. En annen ting; noen bruker å kroke ut duene når de er skutt, d.v.s. fjerne endetarm m.m. før de henges til mørning. Noen som har kommentarer til det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melk Posted July 27, 2009 Author Share Posted July 27, 2009 En halv time med Bjøro Håland før avliving skulle gjøre susen. Hvem er det forresten som har så mye makt at de kan gi deg lov til å jakte før resten av verden? Nå var ikke dette en tråd om hvem som har lov og ikke lov, men hvis du skal ha det med teskjed, så er det en norsk lov under skadedyr. Mer trenger vi ikke snakke om det. Jeg spurte om mørning jeg... Og jeg anbefalte Bjøro Sorry! Mulig jeg er trøtt, jeg forstår ikke spøken... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melk Posted July 27, 2009 Author Share Posted July 27, 2009 Jeg synes du var usedvanlig sprek som innrømte nyskutt due i juli, ja! Jeg har ikke allverdens erfaring med duer sjøl, men de jeg har skutt, har jeg latt henge med fjæra på en tre-fire døgn, avhengig av temperatur. Akkurat som jeg gjør med ryper. Når det gjelder innpakking av bryststykker i plast, ville jeg iallefall ikke pakket helt lufttett. Jeg er ingen ekspert, men er redd for at man setter igang en annen prosess hvis man stenger ut all luft uten å fryse kjøttet. Ellers tror jeg du kan fryse inn stykkene med en gang også, og likevel få godt resultat. Regner med å få tilbakemelding på dette her inne, ganske snart. En annen ting; noen bruker å kroke ut duene når de er skutt, d.v.s. fjerne endetarm m.m. før de henges til mørning. Noen som har kommentarer til det? Kan innrøme 150 duer i mai måned også jeg. om jeg er stolt av det, er en annen sak. må man, så må man... Og som jeger, setter jeg meg ikke på bakbena og brånekter Tilbake til kjøttet... Jeg har også hatt bra resultat uten noe mørning med due faktisk. Kanksje jeg bare skal hive de i frysern med en gang.... Tror jeg gjør det jeg. Hvis jeg har plass da! hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Jeg har aldri brydd meg med å modne duer jeg og aldri fått seige duer. Og ifølge viltloven bestemmer grunneier om det er grunn for å skyte skadeduer om de volder skade av økonomisk betydning. Ikke nødvendig og søke kommune eller fylkesmann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celcius Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Skal bare fryse duebrystene ned. Når de ligger i plast, så er det ikke bra at de ligger lenge. Du vil få tørre utsider på duebrystene hvis du henger dem, derfor er det best å henge fugl med fjærdrakta og skinn da det beskytter mot slik uttørking. Dette kunne du ikke siden fuglen var så bløt - men den hadde sikkert tørket fort hvis den hadde fått henge på ett tørr og fuktigt sted. Fuktige kjellere er pesten for modning av kjøtt, loft, uthus, naust og stabbur er mye bedre og mange ganger ideel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Dette kunne du ikke siden fuglen var så bløt - men den hadde sikkert tørket fort hvis den hadde fått henge på ett tørr og fuktigt sted. ikke fuktig, men "...og luftig...." håper jeg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGS Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Hei jeg har skutt en del duer gjennom årene, både tøre og våte, det er ikke noe proglem hvis du legger brystene i en langpanne og glapakk over i 2-4 dager så er di fine, eller du kan bare fryse di ned etter et døgn tror ikke du kommer til å kjenne stor forskjell på det. Synes forøvrig det var noen litt t,,,,,, kommentarer. Det er faktisk noen av oss som får jakte litt utenom sesongen på enkelte arter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celcius Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Jaffa Celcius skrev: Dette kunne du ikke siden fuglen var så bløt - men den hadde sikkert tørket fort hvis den hadde fått henge på ett tørr og fuktigt sted. ikke fuktig, men "...og luftig...." håper jeg? ...................................................................................................................... Ja selvfølgelig. En annen ting som kan gjøres er å legge slike vilt / fuglebryst i marinade, de vil da mørne uten å bli tørre utenpå, men vil også få tilsatt smak av marinaden. Dette kan være rødvin med viltkrydder, kulturmelk/kefir, god matolje tilsatt krydder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl-gustav12 Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Jeg har aldri brydd meg med å modne duer jeg og aldri fått seige duer. Og ifølge viltloven bestemmer grunneier om det er grunn for å skyte skadeduer om de volder skade av økonomisk betydning. Ikke nødvendig og søke kommune eller fylkesmann. Og det er du sikker på? Jeg er ganske sikker på at det må søkes. uten at jeg finner en paragraf på det nå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Sitat: "II. Felling av viltarter som gjør skade1 A. Hettemåke, fiskemåke, gråmåke, svartbak, bydue, ringdue, svarttrost, gråtrost, måltrost, rødvingetrost, skjære, kråke, ravn, gråspurv, hare, rødrev, røyskatt, mink, mår og grevling, kan felles uten særskilt tillatelse hele året av eier/bruker/rettighetshaver eller den han bemyndiger når disse gjør skade av vesentlig økonomisk betydning på en eller flere av følgende verdier: Hus, hage, åker, plante- eller frøkultur, aktivt drevne egg- og dunvær, pelsdyrfarm, fjørfeoppdrett eller viltoppdrett. " Forskrift om skadedyr Er i hvert fall slik jeg tolker det og har fått beskjed av min onkel og andre omkringliggende bønder jeg skyter ei due hos i ny og ne sommeren igjennom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilio Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Tråden her handler vel om hvordan han skal mørne duene, og ikke om en viltlovparagraf... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nutta Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Har ikkje peiling på due - men står litt om behandling i seiste jakt og fiske:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Hei! Det finnes jo en regel som sier 40 døgngrader osv. Som regel henger man dua opp til mørning, men i mitt tilfelle, har jeg allerede tatt ut bryststykkene siden fuglene ble ganske våte etter mye regn. Jeg vil helst ikke henge våte fugler på kjøla da jeg er redd for at kanskje dette blir en bakteriebombe? Uansett, nå har jeg hvertfall pakket kjøttet inn i gladplast, men lurer på om jeg skal legge disse brystene som er pakket i plast på kjøla noen dager før jeg fryser det. Er dette noe problem tro? Jeg mener at fugl ikke trenger noe mørning. Har selv mange duer, gås og skogsfugl som alle har blitt skutt, gjort opp og fryst ned samme dag ! Kjøttet er like godt etter min mening Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celcius Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Er det årsunger, dvs fugler som høyst er 3 - 5 måneder gamle, så er det å henge fuglen til mørning ikke nødvendig. Gamle fugler blir noe annet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.