Jump to content

Jaktlabrador


Vestlandsjeger16

Recommended Posts

Halla!

 

Legger ved en link til dette oppdrettet; http://kennel-faks.no/

Jeg kjenner ikke til denne kennelen så jeg vil ikke begi meg ut på å si noe om dette er bra eller ei.

 

Selv har jeg kjøpt fra Sverige, og jeg mener at det er vel verdt å vurdere Sverige eller Danmark når det gjelder kjøp av jaktlabbe. De har en helt annen kultur på området - ligger årevis foran oss i Norge.

 

Så selv om reiseveien er lang til oppdretter utenlands får en likvel mye på kjøpet som en aldri ville ha fått her hjemme. Blir nesten som å kjøpe ny bil med garantier. En får et forhold til oppdretter og kan nyte godt av hennes eller hans kunnskaper på området.

 

Selv er jeg på besøk hos min oppdretter i Sverige flere ganger i året. Det betyr fine turer, uvurderlig hjelp til trening av hund samt fantastiske relasjoner.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Runner: Har du noen oppdrettere og anbefale? Jeg er på utkikk etter en jaktlab nå, og regner med jeg drar til Sverige. Kennel Searover venter kull i uke 27, så det er en mulighet. Men, jeg kjenner ikke så mye til rasen annet enn det jeg har lest/ snakket med oppdrettere. Jeg skal bruke hunden til lydighet.

 

Hvis det er noen som har erfaring med rasen vil jeg gjerne høre fra dere :)

Link to comment
Share on other sites

Hei, jeg har en jaktlabbe som er rundt 15 mnd nå. Og ville ikke hatt noen andre raser. Inne så er han helt rolig, ligger stort sett bare å slapper av. Men ute, der er det fart. Alltid klar for action, samme hva det er. Nå kjenner ikke jeg rasen så alt for godt da dette er min første, og jeg har mye å lære, men vil tro at de kan gjøre det bra i lydighet. OG de er raske og smidige. Som 5-6 mnd valp så holdt han følge med En gordonsetter på nabogården her.

 

Valg av oppdretter er ikke enkelt da det er mye å velge i i Sverige, jeg kjøpte fra en liten oppdretter, og er fornøyd med min, driver med apporttrening, og blodsportrening om dagen samt litt lydighet, og jeg tror det heller er meg det står på enn bikkja. Skal man ha tispe må man tinge tidlig, da det som regel er lang ventetid. Serover er vel en stor kenell og har hørt både positive og negative ting om de, uten at jeg skal gå noe mere inn på det. DEt er noen oppdrettere i Norge og, men jeg føler de har bedre greie på jaktlabbene i Sverige da de er mere utbredt der.

Jeg kan se om jeg finner fram noen linker til oppdrettere etterhvert, men har ikke tid til å søke fram de nå.

Men om du har tenkt til å bruke hunden på utstilling i tilleg til lydighet så er ikke Jaktlabrador rasen for deg.

Link to comment
Share on other sites

Tok meg tid alikevell da det er godt over 30 varme på soverommet

 

http://www.meadowlark.nu/ Denne kenelen har Runner jaktlabbe fra, og etter det jeg skjønner så har han fått utrolig god oppfølging etter han kjøpte valp der.

http://www.searover.nu

http://www.carmals.se

http://www.streamlights.se

http://www.moormans.nu

Caliburns kennel. Etter det jeg har lest på litt svenske sider så skal denne kenellen være blant de bedre. om dette stemmer veit jeg ikke,Samme med Carmals

http://www.masterkeys.se/

Andvikens kennel

Justlikes Kennel

Reedsweepers kennel

Skybar kennel, Denne kennelen hentet jeg min jaktlabbe fra

Link to comment
Share on other sites

Hærkila kennel er mest kjent for Drever og Jamthund, men de lager jaktlabber også.

 

Store kenneler er ofte omstridt, så også Hærkila, men ingen slår dem på resultater.

 

(Neida CG12, jeg mener jo ikke det, vet du)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en hannvalp fra Kennel Faks tidligere i år og kan trygt annbefale deg å ta en telefon(link) til Ronnie. Ta en titt her: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=7&t=19419

 

Ronnie bruker hunder som er impotert fra England og har helt rene (sykdomsfrie) linjer.

 

Valpen min, Cozak, er utrulig lett lært, rolig når han må, turbo når han får lov, ELSKER å bade og viser stor interesse for spor. Alt i alt en kjempe valp :D En ting jeg har lagt merke til og fått bemerka hos andre er at han omtrent aldri bjeffer, kan faktisk telle alle gangene på tre hender, og da var det som oftest når han såg sitt eget speilbilde :lol:

Egen tråd om han kommer når jeg får tid...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vi har en jaktlabbe fra svenske Carmals, og er sikre på at vi ikke kunne fått en bedre hund! :D Det var langt å kjøre for å hente han, men definitivt verdt det! Oppdretterne er meget erfarne og driver aktivt med jakt. Hunden vår har akkurat fylt to år, men har allerede mange gode resultater å vise til - må få skryte litt :wink: Han debuterte i begynnerklasse på jaktprøve i fjor, 14 mnd gammel, og dro inn 1. premie og opprykk på første forsøk. Han debuterte i lydighetsringen nå i januar, og samme skjedde der. Skal debutere i åpen klasse på jaktprøve i april. Makan til lettlært og arbeidsglad hund skal du lete lenge etter! Veldig god av- og påknapp, førermyk og GLAD - en logrechampion! :D Han er også en veldig trygg hund, som kan omgås både tisper og andre hanner uten problemer.

 

Jaktlabber er veldig allsidige hunder, kan brukes til det aller meste - og den MÅ BRUKES. De har mye energi, og selv om de blir brukt aktivt til for eksempel lydighet og agility, er det bare rett og rimelig at den i det minste får TRENE retrieverjakt om den ikke skal brukes i jaktsammenheng. Det er ingenting som tenner de som å få drive med det de er skapt for, da setter de inn et ekstra gir, og det er fantastisk gøy å se dem i aksjon! Til deg som hovedsaklig har tenkt å drive med lydighet kan vi anbefale retrieverjakt-trening, sannsynligvis blir du hekta! Vår hund skulle egentlig være mest agilityhund og litt jakthund, men det ble omvendt...

 

Vil anbefale å kjøpe jaktlabbe i Sverige, bare pass på at valpen er SKK-registrert! Det finnes en del uregistrerte jaktlabber (de har sitt eget register), og dem vil du ikke få NKK-registrert. Kennel Carmals venter kull i disse dager (Kita-Lee), det blir helsøsken av vår hund. Kullet hans har vært et jevnt kull med flotte, friske og lovende unghunder, så oppdretterene ønsket å kjøre samme kombinasjonen en gang til. Som dere sikkert skjønner vil vi på det varmeste anbefale å kjøpe valp fra dette kullet!! :wink: Sjekk ut http://www.carmals.se

Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Noen som har kjennskap/hund fra Gottands kennel i sverige? (www.gottand.com)

De venter kull nå til helga og det ventes i spenning i håp om at de får en ledig tispe. :roll:

 

 

Jeg meldte min interesse til denne kennelen i hovedsak på grunn av 3 ting:

-Gode resultater og henvise til fra tidligere kull.

-Kortest mulig avstand for lettere oppfølging og samtrening med andre hunder.

-Arrangerer mye treff/samlinger og god fokus på opplæring/oppfølging av de valpene de gir i fra seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...