Jump to content

Leirdueskyting fra båt, lovlig?


Bomsen

Recommended Posts

Regelen for jakt fra motorisert båt er 2 km fra land, holmer å skjer. fra ikkemotorisert vannfarkost er det ikke noen begrensninger.

Dette er loven for jakt, leirdueskyting er jo ikke jakt, så det vet jeg ikke. en ting er jo skytingen, noe annet er jo forsøplingen med duer og stål i vannet.... :?::?: Har leita litt på lovdata/våpenloven men finner ikke noe svar på dette spørsmålet. Noen andre som vet??

Link to comment
Share on other sites

Det er heldigvis ikke slik enda i Norge, at alt som ikke er utrykt tillatt i lovtekster er forbudt. Så skyt i vei. Men allerede eksisterende lover om forsvarlig omgang med våpen , og sikkert noen om å være til sjenanse for andre , må vi vel ta hensyn til...

Link to comment
Share on other sites

Det er snakk om skyting fra en tråler som er laaangt fra land og andre båter, så det er ikke til sjenanse for noen. Tror neppe noen vil høre/se skytinga engang.

 

Vil bare forhøre meg om lovligheten rundt det, vil ikke komme på bortekant med loven. At stålhaglene skulle forsøple havet er vel heller tvilsomt. Verre med mellomladningen i så fall. Duene blir selvsagt pulverisert allerede i lufta... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...