Jump to content

Går det an det da ?


Hedmarkingen

Recommended Posts

Jeg sitter å lurer på om det finnes noe klone eller lignende av det patent som heter Colt 1911(A1), muligens med beversvans da jeg ikke har lyst på "hammerbite".Den burde ha vært innom ett fosfatbad eller no lignede før det ble utsendt i fra fabrikk, da helst i 9mm eller muligens 38 super.

Poenget med fosfatbehandlinga er å få tak i den type sleideutløser som ble brukt på den erværdige Kongsberg Colt'n for å da modifisere den med en norsk utløser og grepsplater av dertil egnet trevirke for å få ett fornorsket utseende.

Link to comment
Share on other sites

hvis jeg forstår deg rett, du uttrykker deg litt utydelig, så ønsker du deg en fosfatisert 1911 i 9x19 eller 38 super, med beavertail-grepssikring, og skal sette på en 1914 sleidestopp?

 

kongsbergen ble levert med forskjellige finisher avhengig av produkajonsår, så det bør være mulig å finne blånerte stopper om poenget er at den skal matche finishen.

 

ellers er det ganske store forskjeller mellom utførelsen på "moderne" 1911(a1) våpen, og de gamle amerikanske 1911ne(pre-a1) og den norske 1914.

det er mye mer enn bare finish, hvis poenget er å bygge en kongsbergkrlone i .355/.356 kaliber.

Link to comment
Share on other sites

ellers vil det være hensiktsmessig for tråden å endre navn til f.eks: "kongsberg-klone i .355 kaliber" eller noe lignende.

 

men så kommer det store spørsmålet: hva i huleste skal du med kongsbergstopper?? kan selvfølgelig skjønne at du syns den er kul, og den gir unektelig et heilnorskt preg, men den har lite praktisk nytteverdi.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, høres ut som du har tenkt å gjøre omtrent det samme som Kongsberg gjorde på bestilling en gang på 80 tallet, de fikk tilsendt coltdeler til 50 våpen fra en eller annen buisnissmann i USA, gjorde siste finish og sammensetning komplett med den norske sleideutløseren. Merket de opp med serienr og stempler fra KV, prøveskjøt våpene på rester av testskivene og sendte de over dammen...

 

Mentor vet sikkert mer om denne serien, men historien over er omtrent som den ble beskrevet i Nordisk Våpenforum en eller annen gang på slutten av 80 tallet... :D

Link to comment
Share on other sites

Det stemmer at det ble produsert en serie på 20stk i 1988.

Vi fikk tilsendt 20 sett M/1911A1 fra et firma i USA.

Settene var merket Federal Ordnance Inc. S.E.M. CA.

Dette var 1911A1 sett så de ble modifisert til å ligne M1911.

 

Hele denne historien med prosessliste er omtalt i boka til Karl Egil Hanevik:

Kongsberg-Colten

ÏSBN 82-993143-2-1

 

Det 21. settet som kom litt forsent til å være med på ombygningen er avbildet i boka.

Dette settet er forøverig i mitt eie.

Link to comment
Share on other sites

nå er ikke sleidestopper like: 45 og 9/38super har forskjellige dimensjoner på "knasten" som engasjerer tilbringeren. du kan få problemer med at tilbringeren ikke treffer "knasten", og at magasinet blir hengende med tilbringeren over knasten når du forsøker å få det ut.

 

nå skal det sies at disse knastene ikke er like mellom produsenter, og at magasinene varierer en god del de også, så det kan hende du får det til å virke fint med litt eksperimentering.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...