Jump to content

Lee Enfield "sniper".


C96

Recommended Posts

Har en stund hatt en Lee Enfield No1 MkIII, stygt herpa for elgjakt fra de første etterkrigsåra.

bubbads2.jpg

 

Ikke noen skjønnhet akkurat, sparka som en hest gjorde den og. Så meg omkring etter manglende deler, resultatet ble å få tak i en deko. Var heldig med den, stokken var igrunn veldig bra, selv om fremre overtre var ganske mørkt.

 

Løpet bærer preg av bruk med korrosiv ammo, selv om bommene ser brukbare ut. Ut fra prøveskyting var det ikke mulig å si noe om presisjonen på våpenet, små sikte og "lange" øyne, så kikkertmontasje ble vurdert. Ville ikke borre, selv om det er en mix av deler, så forskjellige "no drill & tap" løsninger ble vurdert.

Valget falt på S&K Mounts, og da pakka kom, hadde kinnstykke fra DS-Solutions allerede blitt montert. Det er et halvfabrikata, og etter litt pussing, beising og oljing så det ganske bra ut.

Montasjen ble det mere jobb med, det er tydelig at produksjonstoleranser i krigstid (1918), kan være ganske fleksible på ikkekritiske detaljer. Dette er tydlighvis et problem for montasjeprodusenten, for den lot seg ikke installere uten modifisering på flere punkter. Med litt enkelt verktøy kom imidlertig montasje og kikkert på. Kikkerten en klassisk Weaver K3-1, handlet her på forumet, ingen moderne variable her!

 

snipercb3.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...