Jump to content

C96

Members
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Forbudet mot foring, utsetting av saltsteiner etc. er å forhindre smitting av dyrene seg imellom. Nå foregår det annen aktivitet i skogen også, her fra min hogst siste vinter. Da bli vel et slikt forbud ganske illussorisk. Forøvrig er vel granbar siste valg på menyen, men det var det eneste tilbudet i vinter.
 2. Sidemontert? Se link til S&K: http://www.scopemounts.com/index.html?main.html Sikringen kan forøvrig ikke opereres, ingen problemer her, på jakt er det en annen sak. Denne kan monteres uten å herpe en fin gammel Krag, kun ta ut litt treverk under låskassa for ringen rundt denne, bak ta ut omstilleren for magasinet, og montere de medfølgende delene.
 3. Min guttekarabin med S&K Instamount, Vågsland borret opp ringene fra 1" til 26mm for denne tidsriktige kikkerten. Ingen problemer med hylseutkast, litt fiklete å ta ut sluttstykket.
 4. Nedre kalibergrense er .243 (6mm).
 5. Kjøpte en kartong med 1000 Large Pistol hetter, men... hver eske er merket Small Pistol. Nå var innholdet heldigvis riktig, og hettene er helt OK.
 6. C96

  Magtech trykkleif

 7. Deler her: http://www.guns-and-more.com/Ersatzteile-Deutschland-Langwaffen/G71-71-84/
 8. C96

  Ny Polaris 6x6

  Ryktet sier at den helst ikke bør stå å gå på tomgang over lengere tid, bensinfortynning av motoroljen . Har ikke hatt problemer selv, eller en håndfull andre i jaktlaget. Kan underskrive på at bensinforbruket på en 800 er vesentlig større en på en 500, men fremkommligheten er også adskillig bedre så det hele blir et valg. En ATV skal ikke kjøres på høygir i terreng, selv ikke på traktorvei, det blir altfor stor utveksling på variatoren og stor varmgang/slitasje. En Canam er en formidabel maskin, men størrelsen gjør den mer uhåndterlig i krattskogen.
 9. Foretrekker skyteforming, uansett må hylsene glødes først. 10% av hylsevolumet med et raskt krutt (N110), fyll opp til hylsehalsen med f.eks. semulegryn. Lager en propp med hvitt Casco trelim, og la det få tørke et døgn. Hvis dårlig tid, kan stearin brukes, men det har lett for å bli litt søl.
 10. Pass på at renna er full av hetter helt opp til magasinet.
 11. C96

  Eldre infanteririfler

  Ser at vi har vi andre felles interesser, ikke bare metallsilhuett, .30 Herret! Her er to av mine, forøvrig den lengste og den korteste.
 12. Det hender ting tar lengere tid enn opprinnelig tenkt, men nå var tiden inne til å teste lavbudsjett-ammo til forrige generasjons elgvelter. KJ m/06 guttekarabin, stjålet fra Hirden, ompipet på KV til 8x54 Krag engang tidlig på 50-tallet. I nyere tid påsatt en S&K kikkertmontasje, og et "tidsriktig" Hensholdt Diasta 4x32 kikkertsikte. Et tidligere forsøk med 165gr og 175gr blykuler falt ikke heldig ut, riflestgningen ville muligens ha tyngre (les, lengre), kuler. Økonomiavternativet ble å prøve 7,92 kulene fra Raufoss, og det falt tydligvis i smak. Normahylser skyteformet fra 6,5x55, N140 krutt. Skyteavstand riktignok bare 50m, sittende med støtte, høyrealbuen i løse lufta.
 13. Har en stund sittet på en S&W 2nd model DA i .38 S&W uten å få prøvd den. I mangel på .360 kuler ble det til slutt brukt det som var for hånden, dvs. 105grs .358 kuler beregnet for CAS skyting. Hadde igrunnen ikke trua, så ladde bare opp 5 partoner med Pyrodex P. Stående 12m tohånds grep.
×
×
 • Create New...