Jump to content

C96

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Med fare for å bringe tråden tilbake til utgangspunktet: Hvis du trenger en kikkert på grunn av synet, eller vil teste Mauserens presisjonpotensiale: Alternativ 1: Sett på på en kikkertbase på baksiktet, og monter en pistolkikkert på den. Da er Mauseren 100% reverserbar til originalstand. Her med en base fra S&K Scopemounts. (Se bort ifra den tåpelige tofoten, måtte bare prøves). Alternativ 2: Kjøp en allerede skjendet HV Mauser, og monter en sidemontert kikkertbase, da den kommer lavere. Her med en som ble levert fra KV til M67. Begge disse alternatvene har fordelen med at våpnet kan lades fra klips, og det er ingen problem med hevarm og sikring. Glem å ta desse med på jakt, til det finns det bedre saker.
 2. Er nok en av de heldige tenker eg, 30-06,
 3. Ja, fint om du kunne gjøre det, er nok på kanten av mitt interesseområde, men kan vere nyttig for andre.
 4. Punktum istedet for komma peker absolutt mot engelsk opphav, sjekka med magnet, kulene er umagnetiske.
 5. Mulig at det stammer fra Finland rett etter krigen? Kanskje det, men rart med engelsk tekst, eksport kanskje, finnene var desperate etter fremmed valuta etter krigen for å betale krigserstatning til Sovetunionen. Uansett det blir å bytte kruttet, i tilfelle russisk ammo, det blir for sterk kost for Mauseren. Ladesknnene er også helt nøytrale.
 6. Var heldig og fikk tak i en pakke av denne ammoen (mest for ladeskinnenes skyld). Ingen fabrikkangivelse på eska, og fullstendig uten bunnstempel på hylsene. Kommer til å trekke kulene og bytte kruttet for sikkerhets skyld, men skulle gjerne vite opprinnelsen til disse patronene.
 7. Forbudet mot foring, utsetting av saltsteiner etc. er å forhindre smitting av dyrene seg imellom. Nå foregår det annen aktivitet i skogen også, her fra min hogst siste vinter. Da bli vel et slikt forbud ganske illussorisk. Forøvrig er vel granbar siste valg på menyen, men det var det eneste tilbudet i vinter.
 8. Sidemontert? Se link til S&K: http://www.scopemounts.com/index.html?main.html Sikringen kan forøvrig ikke opereres, ingen problemer her, på jakt er det en annen sak. Denne kan monteres uten å herpe en fin gammel Krag, kun ta ut litt treverk under låskassa for ringen rundt denne, bak ta ut omstilleren for magasinet, og montere de medfølgende delene.
 9. Min guttekarabin med S&K Instamount, Vågsland borret opp ringene fra 1" til 26mm for denne tidsriktige kikkerten. Ingen problemer med hylseutkast, litt fiklete å ta ut sluttstykket.
 10. Nedre kalibergrense er .243 (6mm).
 11. Kjøpte en kartong med 1000 Large Pistol hetter, men... hver eske er merket Small Pistol. Nå var innholdet heldigvis riktig, og hettene er helt OK.
 12. C96

  Magtech trykkleif

 13. Deler her: http://www.guns-and-more.com/Ersatzteile-Deutschland-Langwaffen/G71-71-84/
×
×
 • Create New...