Jump to content

C96

Members
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. C96

  Spesiel sak for pussing av kammer i hagle..?

  Oljeflaske fra tysk pussesett K98
 2. C96

  Montasje og kikkert til krag

  Sidemontert? Se link til S&K: http://www.scopemounts.com/index.html?main.html Sikringen kan forøvrig ikke opereres, ingen problemer her, på jakt er det en annen sak. Denne kan monteres uten å herpe en fin gammel Krag, kun ta ut litt treverk under låskassa for ringen rundt denne, bak ta ut omstilleren for magasinet, og montere de medfølgende delene.
 3. C96

  Montasje og kikkert til krag

  Min guttekarabin med S&K Instamount, Vågsland borret opp ringene fra 1" til 26mm for denne tidsriktige kikkerten. Ingen problemer med hylseutkast, litt fiklete å ta ut sluttstykket.
 4. C96

  Halvauto rifle til metallsiluett

  Nedre kalibergrense er .243 (6mm).
 5. C96

  Magtech trykkleif

  Kjøpte en kartong med 1000 Large Pistol hetter, men... hver eske er merket Small Pistol. Nå var innholdet heldigvis riktig, og hettene er helt OK.
 6. C96

  Magtech trykkleif

 7. C96

  Mauser 71/84 mangler deler

  Deler her: http://www.guns-and-more.com/Ersatzteile-Deutschland-Langwaffen/G71-71-84/
 8. C96

  Ny Polaris 6x6

  Ryktet sier at den helst ikke bør stå å gå på tomgang over lengere tid, bensinfortynning av motoroljen . Har ikke hatt problemer selv, eller en håndfull andre i jaktlaget. Kan underskrive på at bensinforbruket på en 800 er vesentlig større en på en 500, men fremkommligheten er også adskillig bedre så det hele blir et valg. En ATV skal ikke kjøres på høygir i terreng, selv ikke på traktorvei, det blir altfor stor utveksling på variatoren og stor varmgang/slitasje. En Canam er en formidabel maskin, men størrelsen gjør den mer uhåndterlig i krattskogen.
 9. C96

  skyteforme 6,5 x55 til 8 x 54j

  Foretrekker skyteforming, uansett må hylsene glødes først. 10% av hylsevolumet med et raskt krutt (N110), fyll opp til hylsehalsen med f.eks. semulegryn. Lager en propp med hvitt Casco trelim, og la det få tørke et døgn. Hvis dårlig tid, kan stearin brukes, men det har lett for å bli litt søl.
 10. C96

  Feil med primer mating LEE PRO 1000

  Pass på at renna er full av hetter helt opp til magasinet.
 11. C96

  Eldre infanteririfler

  Ser at vi har vi andre felles interesser, ikke bare metallsilhuett, .30 Herret! Her er to av mine, forøvrig den lengste og den korteste.
 12. C96

  8mm på sparebluss....X4!

  Det hender ting tar lengere tid enn opprinnelig tenkt, men nå var tiden inne til å teste lavbudsjett-ammo til forrige generasjons elgvelter. KJ m/06 guttekarabin, stjålet fra Hirden, ompipet på KV til 8x54 Krag engang tidlig på 50-tallet. I nyere tid påsatt en S&K kikkertmontasje, og et "tidsriktig" Hensholdt Diasta 4x32 kikkertsikte. Et tidligere forsøk med 165gr og 175gr blykuler falt ikke heldig ut, riflestgningen ville muligens ha tyngre (les, lengre), kuler. Økonomiavternativet ble å prøve 7,92 kulene fra Raufoss, og det falt tydligvis i smak. Normahylser skyteformet fra 6,5x55, N140 krutt. Skyteavstand riktignok bare 50m, sittende med støtte, høyrealbuen i løse lufta.
 13. Har en stund sittet på en S&W 2nd model DA i .38 S&W uten å få prøvd den. I mangel på .360 kuler ble det til slutt brukt det som var for hånden, dvs. 105grs .358 kuler beregnet for CAS skyting. Hadde igrunnen ikke trua, så ladde bare opp 5 partoner med Pyrodex P. Stående 12m tohånds grep.
 14. C96

  8mm på sparebluss....X4!

  Har tatt litt tid dette, men neste patron ut ble den til høyre i første innlegg, 8x60R Kropatschek. Hylser omformet fra .348 Win, hylsehalsen glødet og presset ned i to omganger, deretter skyteformet. Rimmen dreid ned (egentlig filt) ned, og kanten faset ned for den skålformede støtbunnen. Tidligere uformell prøveskyting har mer enn antydet både horisontal og vertikal vandring av treffpunkt, så med tre forskjellige ladninger (les kulevekter), bar det avsted for testing. Alle ladninger 32 grain Pyrodex RX for å holde antall variabler nede, litt dacron og en klatt svartkruttsmøring over en pappskive. 165gr .325 Lyman fra Clarry Haglund 175gr .324 Lee egenproduksjon fra hjulvekter 205gr .327 Lee fra Clarry Haglund Egentlig overraskende likt utifra forskjellige kulevekter diametre, bortsett det lave treffet i siste serie som må tilskrives skytter/tungt avtrekk. Våpnet: Kropatschek mod. 1886, produsert for Portugal. NB! Påstand i første innlegg om å holde kostnader nede, viser seg å ikke holde stikk!
 15. C96

  303 British

  Sjekk om du har du løp med to riller, har du det kan du ikke bruke kuler med boat-tail. Kuler uten boat-tail skulle gå bra om løpet ikke er utskutt.
×