Jump to content

C96

Members
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stemmer det, her er Tom i aksjon med "The toaster"
 2. C96

  30.06 to 300H&H

  Takk for tipset, kjøpt brukt fra Aaserud for leeeenge siden, og har aldri lagt merke til det.
 3. C96

  30.06 to 300H&H

  Kan underskrive på at avtrekket er det eneste negative ved dette våpenet, men har balanse som en s/s hagle. Min er også i 30-06, og det er helt greitt.
 4. Beviser bare at en ikke skal tro alt en blir fortalt, takk for oppklaring!
 5. Denne er ganske opplagt, klassisk eske. Garand klips. For Mauseren. 7,5x55 Swiss .303 Brit. Strengt tatt hurtiglader dette, var populær til banemauseren. Forsvaret stør om seg med disse nå
 6. Har endelig fått trekt ut kulene på disse, åpen blybase, ca. 7,5gr bladkrutt, skikkelig punktkrymp på hylsehalsen, avtrykk langt inn i mantelen.
 7. Med fare for å bringe tråden tilbake til utgangspunktet: Hvis du trenger en kikkert på grunn av synet, eller vil teste Mauserens presisjonpotensiale: Alternativ 1: Sett på på en kikkertbase på baksiktet, og monter en pistolkikkert på den. Da er Mauseren 100% reverserbar til originalstand. Her med en base fra S&K Scopemounts. (Se bort ifra den tåpelige tofoten, måtte bare prøves). Alternativ 2: Kjøp en allerede skjendet HV Mauser, og monter en sidemontert kikkertbase, da den kommer lavere. Her med en som ble levert fra KV til M67. Begge disse alternatvene har fordelen med at våpnet kan lades fra klips, og det er ingen problem med hevarm og sikring. Glem å ta desse med på jakt, til det finns det bedre saker.
 8. Er nok en av de heldige tenker eg, 30-06,
 9. Ja, fint om du kunne gjøre det, er nok på kanten av mitt interesseområde, men kan vere nyttig for andre.
 10. Punktum istedet for komma peker absolutt mot engelsk opphav, sjekka med magnet, kulene er umagnetiske.
 11. Mulig at det stammer fra Finland rett etter krigen? Kanskje det, men rart med engelsk tekst, eksport kanskje, finnene var desperate etter fremmed valuta etter krigen for å betale krigserstatning til Sovetunionen. Uansett det blir å bytte kruttet, i tilfelle russisk ammo, det blir for sterk kost for Mauseren. Ladesknnene er også helt nøytrale.
 12. Var heldig og fikk tak i en pakke av denne ammoen (mest for ladeskinnenes skyld). Ingen fabrikkangivelse på eska, og fullstendig uten bunnstempel på hylsene. Kommer til å trekke kulene og bytte kruttet for sikkerhets skyld, men skulle gjerne vite opprinnelsen til disse patronene.
 13. Forbudet mot foring, utsetting av saltsteiner etc. er å forhindre smitting av dyrene seg imellom. Nå foregår det annen aktivitet i skogen også, her fra min hogst siste vinter. Da bli vel et slikt forbud ganske illussorisk. Forøvrig er vel granbar siste valg på menyen, men det var det eneste tilbudet i vinter.
×
×
 • Create New...