Jump to content

Grove våpenlovbrudd - veldig lave straffer


Recommended Posts

Jan Bøhler skriver interessant om en trend han har merket seg i det norske rettsvesenet, hvor gjengangere i kriminelle miljøer - ofte personer med omfattende voldshistorikk - dømmes til en brøkdel av mulig straff for grove våpenlovbrudd.

Blant annet at noen hadde med ulovlig pistol og ammunisjon i bil, eller at en annen hadde ulovlig maskinpistol med ammunisjon lett tilgjengelig i leiligheten fordi det var "greit å ha i hans miljø". 

Disse to fikk henholdsvis 6 og 5 måneder ubetinget fengsel.

 

Han nevner også at noen politidistrikter skal ha fått føringer om å ikke prioritere etterforskning av slike saker, nettopp på grunn av lavt straffenivå. 

 

 

 https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/bevapning-i-kriminelle-miljoer-slipper-billig-unna-med-en-pistol-i-handa/o/5-95-1862713

 

Link to comment
Share on other sites

Denne delen av våpenlovgivningen, for eksempel den aktuelle delen av straffeloven, er kanskje ikke gjennomtenkt nok. 

 

Rettssystemet vegrer seg kanskje derfor for å bruke hele strafferammen. 

 

Det er mange som kan komme i skade for å bryte mot lovens bokstav i Norge. Minner om at våpenforvaltningen lenge har jobbet med våpen på avveie etter dødsbo for eksempel. 

Link to comment
Share on other sites

Det skal være forskjellig straffereaksjon på pensjonisten Ola 73 med en gammel Colt fra krigen på loftet (paragraf 190)  , og gængser Ola med gættær’n i bukselinninga på 0977 Haugenstua. (Paragraf 189a og 191.)

 

Om det som påstås her er tilfelle, viser det bare at naiviteten har nådd alt for langt. Om de ikke kan prioritere slike enkle saker, vil utfordringene i årene fremover mulig overraske enkelte. For om de ikke skal styrke forebyggende (for dyrt), ta bort våpen fra kriminelle, med mer, havner det flere på obduksjonsbordet, om det lar seg finansiere på budsjett da. Summen av saker kan legges sammen i ett puslespill, å da virker det som man ikke har særlig kontroll med en enkel analyse sett fra mediabildet. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dette er tatt opp et par ganger her inne før, gængster-Olas våpenlovbrudd blir nesten bagatellisert mens pensjonist-Ola blir straffet så det svir for 3 patroner i skuffen i gangen.

Da har ikke etatens folk her inne sett på dette som noe problem, gangster -Ola blir jo dømt for så mye annet.

Link to comment
Share on other sites

Så "strafferabatten" nuller ut betydningen av de aktuelle paragrafer i straffeloven, for yrkeskriminelle?

 

Det virker som om lovgivningen er veldig rettet inn mot å kriminalisere selvforsvar med våpen. Det er mange andre samfunnsfarlige måter for kriminelle å bruke våpen på. Og det er veldig vanskelig å bevise at de kriminelle har slike hensikter, med mindre de tilstår.

Link to comment
Share on other sites

Kroneksempel på litt snedig sak. En da 17 år gammel Oslokæll tok med seg en Browning pistol til Skien så fetter’n kunne tafse på gætter’n. Men tafsing uten tøm våpen kontroller, ja det medførte ett bængshot i nøtta på guttungen. Som jaggu overlevde.


Politiet sier saken viser at man skal være forsiktig med våpen.., hele meg sier at dette er kriminiminelle folk, som begge burde straffes, selv «offeret» bør i buret. Men utfallet av rettssaken blir spennende å se. Tipper strafferabatt osv osv. Våpenet skulle vist inndras, snedig nok.
 

https://www.ta.no/skal-ha-skutt-fetteren-i-hodet-med-pistol-ved-et-uhell/s/5-50-1892411

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...